BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.390,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakırköy'de toplu sözleşme imzalandı

Bakırköy Belediye Başkanlığı ile Belediye-İş Sendikası 2 No'lu Şube arasında yapılan görüşmeler neticesinde 280 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası 2 No'lu Şube arasında yapılan görüşmeler anlaşma ile noktalandı.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve Belediye-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Gülüm ile ilgili belediye başkan yardımcıları,müdürler ve sendika temsilcilerinin katılımıyla imzalanan toplu sözleşmeye göre taban ücret 82 Liraya yükseltildi ve birinci yıl için %7, ikinci yıl için de yevmiyeler ve sosyal haklara %9 artış getirildi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen törende yaptığı konuşmada Bakırköy Belediyesi olarak işçilerle çok güzel bir sözleşme imzaladıklarını belirterek, ”Tüm çalışanlarımızın en iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için biz belediye yönetimi olarak elimizden gelen katkıyı sunduk. Sosyal haklarla birlikte işçi maaşları ortalama 3.300 Liraya yükselmiştir. İşçi arkadaşlarımızın bundan sonra ki süreçte daha fazla çalışarak emekleriyle yapacakları katkının daha da yukarılara çıkacağını umuyorum.” dedi.

Sendika Şube Başkanı Hasan Gülüm de yaptığı konuşmada,”Bakırköy Belediyesi’nde enflasyona yakın bir zam aldık. Bakırköy’ün diğer ilçelere de örnek olmasını istiyorum. “ şeklinde konuştu.