BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  GÜNCEL

Üsküdar Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açacak proje 3. kez ret yedi! İBB'den açıklama geldi

İSTANBUL'da bulunan Validebağ Korusu'nda yapılaşmaya izin veren planın yürütmesi İstanbul 6. Bölge İdare Mahkemesi tarafından 3. kez durduruldu. Bölgeye dökülen kumlar, vatandaşlar tarafından taşınırken, İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün de sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Abone ol

İstanbul 6. Bölge İdare Mahkemesi, Validebağ Korusu'na ilişkin “Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ile Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı”nın yürütmesini 3. kez durdurulmasına karar verdi.

Avukat Onur Cingil Twitter hesabından duyurduğu haberde, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i de etiketleyerek şu ifadeleri kullandı:

"3-0 oldu...
Meşhur efsaneyi hatırladın mı? Müjdemi isterim 
Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusunu katledecek İhalesinin de Yürütmesini durdurduk ????" 

İBB'den açıklama geldi

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün yaptığı açıklamada "Validebağ Korusu, 1. Derece Doğal Sit alanıdır. Mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararı bulunmaktadır. Şafak vakti, kolluk kuvvetleriyle Koruda uygulama yapmak suçtur. Suç duyurularımızı yapıyoruz." dedi.

Öte yandan bölgeye dökülen kumlar, vatandaşlar tarafından insan zinciri kurularak temizlendi.

Üsküdar Belediye Başkanı'ndan açıklama

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, "Bir taraftan bu doğal korunun birinci derece sit alanının mevcut halinin bakım onarımını yapıyoruz. Uzayan otları biçiyoruz, kuruyan ağaç dallarını buduyoruz ve yılların getirdiği kullanımdan kaynaklanan (çakıl ve taşlardan dolayı) betonlaşan yolları doğal topraklarla rehabilite ediyoruz. Validebağ Korusu'nda yaptığımız budur, yoksa biz koruya bir metre küp beton dökmüyoruz ve dökmemiz de mümkün değil. Asla müsaade edemeyiz. Teknik Ormancılık faaliyeti demek korunması gereken koruyu muhafaza altına almak demektir. Şu anda ne yazık ki Validebağ Korusu hem güvensiz bir alan haline geldi hem de bakımsız bir alan haline geldi. Şimdi bizim yapmak istediğimiz Üsküdar Belediyesi olarak Çevre Bakanlığı ile yaptığımız protokoller gereği mevcut kurullardan da aldığımız kararlar gereği mevcut koruyu rehabilite ediyoruz. Başka bir amacımız asla söz konusu olamaz. Daha sağlıklı bir ortam, daha güvenilir bir ortam ve daha huzurlu bir ortam oluşturma adına altını çizerek söylüyorum, yaptığımız Teknik Ormancılık faaliyetidir. Burada günün belli saatlerinde spor yapmak, yürümek noktasında yoğun talepler var. Fakat yollar buna izin vermeyecek durumda bozuk ve betonlaşmış durumda. Yeni bir yol  açmadan, mevcut yürüme yollarını rehabilite ediyoruz. Tamamen doğal kum harici hiçbir malzeme kullanmadan…" ifadesini kullandı.