BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,70
HABER /  GÜNCEL

Uşak'ta bulunan ses kaydında Gülen bakın ne diyor?

UŞAK'ta 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yürütülen FETÖ soruşturmasında bulunan flaş bellekten çıkan ses kaydı, Gülen'in darbe talimatı olarak yorumlandı.

Abone ol

Fetullah Gülen'e ait ses kayıtları, Uşak Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü bir operasyon sırasında ByLock kullanıcısı bir imamın evindeki ve otomobilindeki flash belleklerden çıktı.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, FETÖ'ye üye olmak, finans sağlamak ve üye temin etmek suçlarından tutuklanan ByLock kullanıcısı Deniz Tetik'in evindeki çalışma masasının üst çekmecesinde ve arabasındaki teybin altında bulunan flash belleklerin içinde arabesk, ney dinletisi, Sevcan Orhan ve Berdan Mardini gibi isimlerle kaydedilmiş müzik dosyalarına rastlandı.

GÜLEN: DARBE DÖNEMLERİNDE ÜZERİMDE DELİLİK EMARELERİ OLUR
27 Ekim 2015'te, yani 15 Temmuz darbesinden 8.5 ay önce kaydedilen bu konuşmada Gülen "Darbe dönemlerinde üzerimde delilik emareleri olur. Şimdiye kadar bu ülkede her ihtilalden evvel bir ay kadar delirmiş sokaklarda gezmişimdir. Hadise olmadan evvel ruhun zaman üstü bir keyfiyeti vardır. Bu bana ait bir şey değil. Değişik inkılâpları kendi düşünce dünyası ile alakalı gören hemen herkes aynı ruh haletini yaşamıştır. Son hadise münasebetiyle bile belki ben 20 gün 30 gün bir delilik yaşamışımdır. Şu anda da üzerimde bir kısım deliliklerin emareleri var. Zaten siz sözlerimdeki varyantlardan bunları anlayacaksınız." diyor. Gülen, bu sözleriyle darbe zamanının geldiğini ordu içindeki FETÖ'cülere haber veriyor. Ses kayıtlarını teknik açıdan inceleyen Uşak Emniyeti, Gülen'in bu konuşmaları muhtemelen daha eski bir tarihte yaptığını, ancak FETÖ'nün bunları 27 Ekim 2015 tarihinde dijital materyal haline getirerek bir darbe talimatı olarak örgüt içinde dolaşıma soktuğunu belirledi.