BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Uşak MHPden teröre tepki

Uşak MHP, 7 askerin şehit düştüğü saldırıyı ve İsrail baskınını kınadı...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Uşak İl Başkanı Metin Deniz Savaş, Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde 7 askerin şehit düştüğü hain terör saldırısı ile İsrail’in Gazze’ye yardım götüren sivil gemilere baskın düzenlemesini kınadı.

MHP İl Başkanı Metin Deniz Savaş parti binasında düzenlediği basın toplantısında terör saldırısında şehit düşen askerler ile İsrail’in yaptığı baskın sonucu hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilediklerini ifade etti. Her iki saldırıyı da nefretle kınadıklarını kaydeden Metin Deniz Savaş, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne hedef alan hain terör saldırılarının amacına ulaşamayacağını dile getirdi.

Hükümetin dış politikadaki basiretsiz politikalarından cesaretlenenlerin Türkiye’ye karşı fiili müdahaleden çekinmediğini iddia eden Metin Deniz Savaş şunları söyledi; “İskenderun’da 7 askerimizin şehit 9 askerimizin de yaralandığı hain terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. İsrail’in, Gazze’ye insani yardım taşıyan Türk bayraklı sivil gemilerimize uluslar arası sularda yaptığı baskını da nefretle kınıyoruz. Her iki olayda milletimizin vicdanını sızlatmış, üzüntümüzü arttırmıştır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne hedef alan bölücü terör hedefine ulaşamayacaktır. Siyasi iktidar bütün bu olaylara karşı sadece sözlü demeç vermekle yetinmektedir. Bu basiretsiz dış politikalardan cesaretlenenler artık Türkiye’ye karşı fiili müdahaleden çekinmemektedir. Oysa Türk milleti güçlü, etkili ve sözü geçen dosta güven düşmana korku salan bir tutum arzulamaktadır. Devletimizin beklenen bu tavrı göstereceğine milli birlik ve beraberliğimizi koruyacağına inancımız tamdır. Millet olarak çektiğimiz tüm acıların artık sona ermesini istiyoruz