BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Savcılık Zonguldak a inceleme yaptı

Cumhuriyet Savcılığında oluşturulan bilirkişi heyeti, grizu patlamasının olduğu maden ocağında incelemelerde bulundu.

Abone ol

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığınca oluşturulan bilirkişi heyeti ön inceleme yaptı.
Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kozan başkanlığında oluşturulan ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünden 2 öğretim üyesinin yer aldığı heyet, TTK Karadon Müessese Müdürlüğündeki 75. Yıl Kuyusu alanında yetkililerden bilgi aldı.
Tahlisiye İstasyonu binasına da giden heyet, TTK Karadon Müessese Müdürü İsmail Güner ve diğer görevlilerle görüştü, gaz izleme istasyonuna yönelik görüş alışverişinde bulundu.

Savcı Kozan, gazetecilere yaptığı açıklamada, soruşturmanın patlamanın meydana geldiği günden bugüne kadar titizlik içerisinde yürütüldüğünü söyledi.

Patlamayla ilgili oluşturulan heyetin ön inceleme yaptığını anlatan Kozan, şöyle dedi:“TTK ve firma yetkililerinden bilgiler alıyoruz. Patlamanın meydana geldiği eksi 540 kodu şu anda müsait olmadığı için aşağıya inemiyoruz. İlk olarak yer üstündeki incelemelerimizi yapıyoruz. Patlamayla ilgili bilgisi olan herkesle konuşacağız, ifadelerini alacağız. Soruşturmamızı sürdüreceğiz.” Heyet daha sonra TTK'da galeri açma işini yürüten firma yetkilileriyle görüştü.