BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,74
ALTIN 2.402,13
HABER /  GÜNCEL

Uşak aki amatörlere para verdi

Uşak Valisi, amatör sporlara 102 bin TL para yardımı yaptı...

Abone ol
Uşak Valisi Özdemir Çakacak, il genelinde faaliyet gösteren 55 amatör spor kulübüne toplam 102 bin TL para yardımı yaptı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından amatör spor kulüplerinen gönderilen 102 bin TL’lik para yardımını kulüplere dağıtan Vali Özdemir Çakacak, amatör sporun okullardan köylere kadar yaygın hale gelmesini arzu ettiklerini söyledi. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle kulüplere Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nce gönderilen para yardımlarını dağıtan Vali Çakacak, Özel İdare olarak da kulüplere malzeme yardımı yapmaya devam ettiklerini dile getirdi. Törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Toprak’ta katıldı.
 


2010 yılında atlı cirit, güreş, basketbol, atletim, voleybol, futbol ve hentbol gibi spor dallarında faaliyet gösteren 55 kulübün para yardımı almaya hak kazandığını kaydeden Vali Çakacak, atlı ciritte Uşak’ın adından söz ettirir hale gelmesinden mutluluk duyduklarını dile getirdi. Yapılan yardımların tüm ihtiyaçları karşılamayacağını ancak bir nebze olsun ihtiyaçların giderilmesine katkı sunacağına inandıklarını belirten Özdemir Çakacak, “ Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ilimzdeki 55 kulübe toplam 102 bin TL para yardımı yapılmasına uygun gördü. Bu paraları kulüplerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Sembolik olarak buraya bazı kulüplerimizi çağırıp hak ettikleri yardımları basın huzurunda teslim ediyoruz. Özel İdare olarak amatör kulüplerimize malzeme yardımı da yapıyoruz. İmkanlar dahilinde kulüplerimize destek vermeyi sürdüreceğiz. İlimizde amatör sporun okullarımızdan köylerimize kadar yaygın hale gelmesini arzu ediyoruz. Son yıllarda atlı cirit konusunda ilimiz Türkiye genelinde adından söz ettirir hale geldi. Bu durum bizi sevindiriyor. Ata sporu ciridin daha fazla yaygınlaşması için elimizden gelen desteği vereceğiz”dedi.