BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,65
ALTIN 2.409,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşal İl Genel meclisinden kınama

Uşak İl Genel Meclisi Haziran ayı olağan toplantıları Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun başkanlığında başladı.

Abone ol

5 gün devam edecek toplantıların birinci birleşiminde İsrail’in Gazze’ye insani yardım taşıyan gemilere baskın düzenlemesi ve İskenderun’da 7 askerin şehit düşmesine neden olan hain terör saldırısı kınandı.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen Haziran ayı olağan toplantılarının birinci birleşiminde 8 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis Başkanı Ali İhsan Uzun oturumu açmadan önce İskenderun’daki hain terör saldırısı ile yardım gemilerine baskın düzenleyen İsrail’i şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

Ali İhsan Uzun, şehit düşen 7 vatan evladını Allah’tan rahmet dilediklerini ifade ederek, “ Bu hain terör saldırısı ülke olarak terörle mücadelede kararlılığımızı bir kat daha arttıracaktır. Askerlerimizi şehit eden bu hain saldırı karşılıksız kalmayacaktır. Şehitlerimizin acılı ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz.

Ayrıca İsrail devletinin Gazze’ye insani yardım taşıyan gemilere baskın düzenleyerek insanları öldürmesi bir vahşettir. Bu vahşeti kabul etmek mümkün değildir. İsrail bir kez daha saldırgan tavrını ortaya koymuştur.

Masum insanların üzerine ateş ederek öldürmesi İsrail’in dünya barışı için önemli bir tehdit unsuru olduğu açıkça ortadadır. Uluslar arası sularda silahsız, masum insanlara yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyorum”dedi.

Toplantı sonunda mecliste grubu bulunan tüm partiler İsrail ve İskenderun’daki hain saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınadıklarını bildirdi.