BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

İcra memurları yeni başkanını seçti

Sosyal Güvenlik İcra Memurlarının 2. Olağan Genel Kurulu İstanbul’da yapıldı.

Abone ol

Sosyal Güvenlik Kurum alacaklarının takip ve tahsilinde etkinliğin artırılmasına katkıda bulunmak amacı ile geliştirdiği çeşitli projelerle adından söz ettiren Dernek 2. Genel Kurulunu yaptı.

Sosyal Güvenlik İcra Memurlarının 2. Olağan Genel Kurulu İstanbul’da yapıldı. 2007 yılında kurulan dernek, Sosyal Güvenlik İcra Memurlarının mesleki bilgi ve tecrübelerinin arttırılması ile İcra Memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde yoğun bir çalışma yapmaktadır. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurum alacaklarının takip ve tahsilinde etkinliğin artırılmasına katkıda bulunmak amacı ile çeşitli projeler geliştirmektedir.

Sosyal Güvenlik İcra Memurları Sosyal Güvenlik Kurumu alacağı olan Sosyal Sigorta Primi, İşsizlik Sigortası Primi, İdari Para Cezası, Gecikme Cezası ve zamları, Katılım Payları ile Genel Sağlık Sigortası primlerinden doğan borçlar ile Kanunla Sosyal Güvenlik kurumuna tahsil ve takip yetkisi verilmiş Tasarrufu Teşvik Fonu, Damga vergisi, Eğitime Katkı Payı ve Özel İşlem Vergisi borçlarıyla, eski adıyla Bağ-Kur Sigortalısı yeni adıyla 4/b sigortalıların ödenmemiş prim borçlarını takip etmektedirler. Devasa büyüklükteki bu borç için Sosyal Güvenlik Kurumu yaklaşık 640 adet icra memurunu fiili olarak çalıştırmaktadır. Milyonlarca liralık Sosyal Güvenlik Kurumu alacağı 640 tane icra memuruna bırakılmış durumdadır. Ancak, İcra Memurları kurmuş oldukları dernek vasıtasıyla birlik olup kurum alacaklarının peşine düşmüş ve büyük başarılara imza atmışlardır.

Sosyal Güvenlik İcra Memurları Derneğinin Yapılan Genel Kurulunda, daha önce yönetimde yer alan Başkan Olkan UZMAN ve yönetim kurulu üyeleri yeniden göreve seçildi. Dernek genel kurulunda Sosyal Güvenlik Kurumu yönetim kurulu kutlama mesajı okundu. İhtilaflı Prim İşleri Ve İcra Dairesi Başkanı Bekir Hançer de şube müdürleri ile Genel Kurula katıldılar.