BIST 10.204
DOLAR 32,34
EURO 34,97
ALTIN 2.389,87
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak a bilim ve sanat şenliği

Eğitim, Kültür, Bilim ve Sanat Şenliği'nde ilköğretim ve ortaöğretim okulu öğrencilerinin projeleri sergilenmeye başladı.

Abone ol

Uşak'ta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 4. düzenlenen Eğitim, Kültür, Bilim ve Sanat Şenliği'nde ilköğretim ve ortaöğretim okulu öğrencilerinin projeleri sergilenmeye başladı

Uşak Valilik Meydanı'nda sabah saatlerinde açılan “4. Eğitim, Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği” etkinlikleri 2 gün devam edecek ve okullar tarafından oluşturulan stantlara vatandaşlar gün boyu gezebilecek. Sabah saatlerinde başlayan şenliğin açılışına Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Milli Eğitim Müdür Vekili Kemalettin Özkan, Emniyet Müdürü Cafer Şahin, daire müdürleri ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Şenlikler kapsamında öğrenciler iki gün boyunca müzik, halkoyunları, canlandırma, izci orotoryo ve jimnastik gösterileri sunacak.Şenlik açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemalettin Özkan, eğitimdeki sorunları çözen ülkelerin, kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomi gibi bir çok alanda da kalkındığını belirtti.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise konuşmasında İskenderun’da gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen 7 asker ve Gazze’ye insani yardım götüren gemiye yapılan baskında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı dilediklerini ifade ederek, “İskenderun’da 7 askerimizin şehit edilmesi hepimizi derinden yaraladı. Bu hain saldırıyı milletçe şiddetle kınıyoruz.

Türkiye; küresel güç olma yolunda ilerleyen genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Bu nedenle ülkemizin önünü kesmeye çalışan güçler geçmişte olduğu gibi bugün ve yarında var olacaktır. Milletçe biz bu güçlere karşı birlik beraberliğimizi korumak zorundayız. Okullara yaptığım ziyaretler öğrencilerimize hep kendilerine bir hedef belirlemelerini telkin ediyorum. Kendisine büyük bir hedef belirleyen öğrencilerin başarılı olacağını düşünüyoruz. Biz öğrencilerimizi çok seviyoruz. Onların başarılı olmasını istiyoruz”dedi.

Konuşmaların ardından Vali Özdemir Çakacak, bilim şenliğinin açılışını gerçekleştirdi. Vali Çakacak ve beraberindeki heyet öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri ve eserleri inceleyerek bilgi aldı