BIST 10.959
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.512,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Rektörlerden Tortum Şelalesi e ziyaret

“1.Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı”na katılan yerli ve yabancı rektörler, Tortum Gölü ve Tortum Şelalesi’ni gezdi.

Abone ol

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcısı Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı Koordinatöre Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Genel Sekreter Prof. Dr. Üstün Özen ve diğer yetkililerin de refakat ettiği gezide, konuklar, yörenin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sait Keleş, Genel Sekreter Prof. Dr. Üstün Özen, Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arık ve BSYO hocalarının katıldığı Uzundere’de yapılan rafting (sal yarışı) gösterisini ilgiyle izleyen konuk rektörler, daha sonra Yedi Göller’de alabalık yedi ve dinlendiler.

Öşvank Kilisesi’ni de gezen konuklar akşam saatlerinde Erzurum’a döndü ve memleketlerine uğurlandılar.
“1.Avrasya İpek Yolu Üniversiteleri Toplantısı”na Türk üniversitelerinin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Azerbaycan, Bangladeş, Başkurdistan, Fransa, İtalya, Gürcistan, Irak, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Malezya, Mısır, Pakistan, Yemen ve Rusya’dan 58 Üniversitenin rektörü ve yetkilileri katıldı.