BIST 10.652
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İsrail barbarlığa devam ediyor

Bursalı Hukukçular Platformu, Gazze'ye insanı yardım götüren gemiye saldıran İsrail'in ABD tarafından şımartılan bir çete olduğunu söyledi.

Abone ol

İsrail donanmasının Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara başta olmak üzere 6 gemilik filoya yaptığı operasyonunu kınayan Bursalı Hukukçular Platformu üyeleri, adliye önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Platform sözcüsü Avukat Veysel Aşkın, "İsrail, küresel kirli ve kanlı sermayenin şımarttığı, nesebi gayri sahih çocuk olarak, etrafına kan ve gözyaşı saçıp, vahşet ve barbarlık etmeye devam etmektedir" dedi.

Siyonist İsrail çetesinin Gazze'ye giden insani yardım malzemeleri ve insani yardım gönüllerinin bulunduğu gemiye yaptığı baskın sonucu birçok insanın şehit edildiğini ifade eden Aşkın, "Türk gemisi, Türk bayrağı ve içinde Türk vatandaşlarıyla uluslararası sularda gasp edildi. Yardım gönüllerinin bir kısmı öldürüldü ve bir kısmı yaralandı. Yaralılara bile kelepçe vurulduğunu televizyon ekranlarında gördük" dedi.

Birçok avukatın da desteklediği açıklamada Aşkın sözlerini şöyle sürdürdü:
"İsrail, küresel kirli ve kanlı sermayenin şımarttığı nesebi gayri sahih çocuk olarak, etrafına kan ve gözy aşı saçıp, vahşet ve barbarlık etmeye devam etmektedir. Bu yüzden, bu zamana kadar aleyhlerindeki yüzlerce kararın hiçbirine uymayarak korsanlığa devam etmektedir. Şunu biliyoruz ki, İsrail, devlet olmaktan ziyade terör örgütüne benzeyen, insanlıktan ziyade vahşete hizmet eden, nükleer ve biyolojik silah kullanmayı rutin hale getirmiş, ABD tarafından da korunan bir çetedir.

İsrail'e karşı bu vahşi katliamından dolayı hukukun ve siyasetin gerektirdiği bütün tedbirler alınmalı, bütün yaptırımlar uygulanmalı ve İsrail sanki bir devletmiş gibi hukuka uygun davranıncaya kadar kendileriyle bütün ilişkiler kesilmelidir. Devletimizden bu konudaki talebimiz, bir kez olsun milletin idaresine uygun davranmasıdır".