BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adanada işin suyu çıktı!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan ihale, yetki ve imza karmaşası yüzünden Adanalılar bugün yollarda kaldı.

Abone ol

Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Müdürü Kemal İncekalan, yaşanan aksaklığı doğruladı, Belediye Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in devreye girmesi ile sorunun çözüm yoluna girdiğini açıkladı.

İncekalan, "Normal şartlar altında günde 160 otobüsle sefer yapıyoruz. Geçici hizmet alımı ile ilgili talebimizi Başkan Vekili Çelikcan imzalamayınca bir belirsizlik ortaya çıktı. Bu sebeple bu sabah 105 civarında otobüs sefere çıkabildi" dedi.

Şoförlerin durumundaki belirsizlik yüzünden sabah saatlerinde 55 otobüsün sefere çıkamaması yüzünden toplu taşım hizmetinde bugün kısmi bir aksama yaşandığını kaydeden İncekalan, 2 aylığına çalıştırmak üzere alınan 150 şoförle ilgili ihaleye bir başka firmanın Kamu İhale Kurumu'na yaptığı şikayet üzerine bu sıkıntının ortaya çıktığını ifade etti. İncekalan, "Şikayet üzerine Kamu İhale Kurumu bazı belgeler istedi. Belgeleri gönderdik. Bu süreç uzayacak ve hizmeti aksatacak diye biz de kimsenin mağdur olmaması için 21B'ye göre Haziran ve Temmuz ayında çalıştırmak üzere iki aylık geçici personel için talep yaptık. Pazarlık usulü hizmet alım ihalesi yaptığımızdan Başkan Vekili Çelikcan imzalamadı.

Bu sebeple ihale süreci başlamadı. Bunun üzerine 28 Mayıs'ta Başkan Vekili Tuncel'e talebi ilettik. O da imzaladı ve sorun aşıldı. Yarın öğleden itibaren seferler normale dönecek. Bu sabah 105 araç sefere çıktık. Tuncel'in talimatıyla sayı öğleden sonra 140'ı buldu" dedi. Okulların kapanmasını da dikkate alarak bir hafta sonra yaz tarifesine geçeceklerini hatırlatan Otobüs İşletmeleri Müdürü İncekalan, yaz tarifesinde sefer sayılarının azalacağını ve günlük sefere çıkan araç sayısının 138'e ineceğini kaydetti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi'nde 2 ve 3 vardiya sistemiyle yaklaşık 400 civarında otobüs şoförünün görev yaptığı bildirildi.