BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Urfalılar Guinness'e hazırlanıyor

Görev yaptığı her ilde eğitime verdiği önemle dikkat çeken Vali Nuri Okutan bu kez Urfa'nın Guiness Rekorlar Kitabına girmesini sağlayacak bir proje için çalışıyor

Abone ol

Şanlıurfa'da, 23 Nisan'da 30 bin ilk ve ortaöğretim öğrencisinin bir saat boyunca stadyumda kitap okuyarak, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, yapacakları rekor denemesi ile hem öğrencilere kitap sevgisini aşılamayı, hem de bu yönde dünyaya örnek olmayı arzuladıklarını söyledi.

Şanlıurfa'da geçtiğimiz 24 Kasım'da kentte eğitim kalitesinin artırılması ve kitap okuma kültürünün yaygınlaştırılması için başlatılan 'Işığımı Arıyorum, Okuyorum' kampanyası sürerken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü kampanyaya rekor denemesi ile destek vermeye hazırlanıyor. Rekor denemesi kapsamında, 23 Nisan kutlamalarının ardından, 17 yılda 47 milyon TL harcanarak yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz Aralık ayında hizmete açılan Arena Stadyumu'nda 30 bin öğrenci bir saat kitap okuyacak.

Okutan projeyle ilgili şu bilgileri verdi:
"Şanlıurfa'da yaklaşık 6 aydır okuma faaliyeti yürütüyor. Bir yanda okullarda öğrencilerimiz, bir yanda camilerde cemaatimiz, diğer yanda kamu kurumlarında görevliler mesaiden önce 20 dakika okuma saati yapıyor. 23 Nisan bayram haftasında bu kez, 30 bin çocuğumuzla stadyumda 30 yazarımızla bir saat kitap okuma faaliyeti yapacağız. Etkinlikte yazarlarımız söyleşi yapacaklar ve kitaplarını dağıtacağız. O gün bütün sahada okuma faaliyeti yapacağız. Bu zamana kadar böyle bir çalışma yapılmadığı bilgisine ulaştık. Böyle bir çalışmanın Guinness Rekorlar Kitabı'na da girebileceğini öğrendik. Bunu araştırıyorum ama bizim asıl amacımız rekorlar kitabına girmekten çok okuma kültürünü yaygınlaştırmak. Bu etkinlik ile stattan mesaj verip, okumanın önemini kamuoyuna paylaşmayı amaçlıyoruz. Ama diğer yandan da Guinness ile ilgili arkadaşlarımızın araştırmaları devam ediyor."