BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

HSYK Başkanvekili'ne şok protesto

HSYK Başkanvekili Kadir Özbek kürsüye çıktı, kendi meslektaşları protestolarda bulunarak konuşmasına izin vermedi.

Abone ol

İstanbul Barosu, 132. Kuruluş Yıldönümü ve Avukatlar Günü’nü kutlama etkinlikleri düzenliyor. Kutlamalar kapsamında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde düzenlenen törende ilk olarak İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın konuşma yaptı.

Daha sonra Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü'ne lâyık görülen HSYK Başkanvekili Kadir Özbek kürsüye çıktı. Özbek konuşmasına başlayacağı sırada salondaki yaklaşık 30 kişi tarafından protesto edildi.

Avukat olduğu belirtilen grup, üzerinde "Baro kimin", "Hakim sendromuna son", "Önce avukata saygı" yazan kağıtları havaya kaldırdı.

Grubun içindeki bir kişi, "Bu ödülün Özbek'e verilmesini protesto ediyoruz" dedi.

Protestocu gruba salondaki avukatlar da karşı tepki gösterdi. Grup, bir süre yuhaladıktan sonra salonu terketti.

Protestocuların salondan çıkmasının ardından konuşan Özbek, "Siyasiler tarafından sözümün kesilmesine alışığım ancak aynı görevi yaptığım arkadaşlarımın sözümü kesmesine çok üzüldüm" dedi.


ÖZBEK TÖRENDE ÖYLE ŞEYLER SÖYLEDİ Kİ

[PAGE]

Ordusunu seven halkın yargıyı seveceğini belirten Özbek, yargıyı eleştirenlerin aynı zamanda TSK karşıtı olduğunu ima etti.

Törende konuşan Özbek, zaman zaman siyaset yapmakla suçlandıklarını belirterek, "Hem döveceksiniz hem bağıracaksınız. Oysa biz savunma yapıyorduk" dedi.

BİZ 12 BİN HAKİM VE SAVCIYIZ

Özbek, şöyle konuştu: "Zaman zaman hak etmediğimiz biçimde kişisel nitelikte sayılabilecek saldırılara ve hakaretlere uğradık. Bunların hepsini izlememiş olabilirsiniz ancak bize '5 kişicik' diyenlerin televizyon ekranlarında alkışlandığını gördük. Oysaki biz '5 kişicik' değildik, biz 12 bin hakim ve savcıyız. Türk yargısın ın çağdaş çizgisinin değiştirilmek istendiği, Cumhuriyetimizin temel ilkeleriyle oynandığı günümüzde HSYK olarak yargı ve Cumhuriyet'in korunması adına herkesin bulunduğu noktada üzerine düşeni azami biçimde yapması bilinciyle bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Bize güvenebilirsiniz."

ORDUSUYLA GURUR DUYAN YARGISINA GÜVENİR

HSYK Başkanvekili Özbek, zaman zaman siyaset yapmakla suçlandıklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hem döveceksiniz hem bağıracaksınız. Oysa biz savunma yapıyorduk. Hukuk devletinde yargı bağımsızlığının ortadan kaldırılmasına yönelik yapabileceğimiz ş eyleri imkanımız olduğu ölçüde kamuoyuyla paylaşmaya çalışıyoruz. Bu noktadan itibaren ben fazla ümitsiz değilim. Öncelikle TBMM'deki aklıselim milletvekillerimize güveniyorum. Eğer bu beklediğimiz sonuç gerçekleşmeyecekse güveneceğimiz bir yer kalıyor, halkımız... Ben halkımızın arif olduğunu, sezebileceğini, erdemli olduğunu, bilebileceğini, aklıselim sahibi olduğunu, sorgulayabileceğini düşünüyorum. Çünkü halkımız ordusunu sevdiği kadar yargısını da sevmektedir. Ordusuyla gurur duyan, yargısına güvenir. Çocuklarını asker olarak doğurur, hakimlerini peygamber postuna oturtur. Son sözün halk tarafından söyleneceğine inanıyorum."