BIST 10.719
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,13
HABER /  DÜNYA

ABD'den Papa'ya yeni suçlama

Papa 16. Benediktus'a papazların taciz ve tecavüz skandalını örtbas ettiği yönündeki suçlamalara bir yenisi daha eklendi.

Abone ol

Roma Katolik Kilisesi'nin lideri Papa 16. Benediktus'a papazların çocuklara yönelik taciz ve tecavüz skandalını örtbas ettiği yönündeki eleştiri ve suçlamalara bir yenisi daha eklendi.

ABD'de görülen bir davada, 16. Benediktus'un papalık tahtına oturmadan önce Vatikan'da Dinsel Öğretiler Kurulu (DÖK) Başkanı olarak görev yaptığı dönemde, "Arizona'daki tecavüzcü papazı kiliseden ihraç için 14 yıl beklediği" ileri sürüldü.

İtalyan basınındaki habere göre Arizona eyaletinde çocukluk dönemlerinde Papaz Michael Teta'nın tecavüzüne maruz kalan iki kişinin davasının savunan Avukat Lynne Cadigan, hadisede o yıllarda Vatikan'da DÖK başkanı olan Joseph Ratzinger'in de sorumluluğu olduğunu iddia etti.

Avukat Cadigan'ın verdiği bilgilere göre Papaz Teta'nın 1978'de 7 ve 8 yaşlarındaki iki çocuğa tecavüz ettiği 1990'da Arizona'daki kilise mahkemesinde saptanmasına karşın, Vatikan'da DÖK'e gönderilen dosyayla ilgili olarak 10 yılı aşkın bir süreyle herhangi bir somut adım atılmadı.

Cadigan, Piskopos Moreno'nun tecavüzcü papazın kiliseden ihracı talebiyle DÖK Başkanı Ratzinger'e 28 Nisan 1997'de tekrar mektup yazdığını, ancak ihraç işleminin büyük bir uğraş neticesinde ancak 2004'te mümkün olduğunu kaydetti.