BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.442,57
HABER /  POLİTİKA

Mumcu'nun 2010'dan belentisi büyük

İşçi Partisi (İP) Kadın Kolu Öncü Kadınlar 2. Genel Kurulu İzmir'de yapıldı.

Abone ol

Kurula İP Genel Başkanı Yardımcısı Ceyhun Mumcu ve MKYK üyesi Şule Perinçek de katıldı. Başkan Pınar Gül'ün yeniden aday olduğu kongrede konuşan Mumcu, "2010 ve sonrası çok önemli gelişmelere tanık olacağız." dedi.

"TSK zamanı gelince bir şeyler yapar." anlayışını artık geçerli olmadığını söyleyen Mumcu, "TSK'nın irticaya ve bölücülüğe karşı elinin, iradesinin, beyninin ve organlarının rahat olmadığını, kuşatmanın sürdürüldüğün hep birlikte görüyoruz. Ergenekon iddianamesinden anladığımıza göre TSK'nın içindeki birtakım oluşumlar, 'Ulusalcılarla görüşmeler yapılıyor. Eğer başka örügütlenmelere gidilmezse İP etrafında buluşulacak. Aman bunu önlemeliyiz.' demiş. Bunun için TSK içinde pek çok yanlış yapılmış." şeklinde konuştu.

Aydınların kendilerini yalnız bıraktığı bir dönemden geçtiklerini öne süren İP Genel Başkan Yardımcısı Mumcu, "İşte sizler burda Tariş işçilerini destekliyorsunuz, bizler Ankara'da Tekel işçilerini. İstanbul'da şimdi başladı İSKİ, itfaye işçileri, eczacılar, doktorlar ve barolar. Emeğiyle geçinen kesimler, geçmiş yıllara oranla bıçağın kemiğe dayandığını Türk ve dünya kamuoyuna duyuruyor." ifadelerini kullandı.