BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

2010 yılı Kuran-ı Kerim yılı

Muş Müftüsü Dursun Ali Şeker, 2010 yılının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kuran-ı Kerim yılı ilan edildiğini açıkladı.

Abone ol

Muş'ta görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Müftülük çalışanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Şeker, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

İmam kadrosunda açık olduğunu belirten Şeker, yeni yapılan camilere ve mescitlere imam kadrosu atamasının yapılması gerektiğini belirtti. Şeker: "Diyanet İşleri Başkanlığımızın kuruluş ve görevleri ile ilgili halen yürürlükte bulunan 633 sayılı kanunda yapılması öngörülen değişiklikleri şu anda TBMM alt komisyonlarda görüşülmektedir. Kurum çalışanları olarak tasarının geç kalınmış olmakla birlikte bizimle son derece olumlu.

Umarım aynı irade ve kararlılık meclis aşamasında da devam eder ve en kısa zamanda değişiklikler gerçekleşir" dedi. 2010 yılının Kuran-ı Kerim yılı ilan edildiğini ifade eden Dursun Ali Şeker, "Kuranı Kerim'in insanlık alemini şereflendirmeye başlamasının 1400'üncü yılını idrak etmiş bulunmaktayız. Kuruluşundan bu yana bilgi ve ahlak eksenli din hizmetini şiar edinen başkanlığımız bu vesileyle 2010 yılını Kuran yılı olarak ilan etmiştir. Bu çerçevede ilimizde yapılacak etkinlikler olacaktır" şeklinde konuştu.