BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Şener Erdoğan'ı hedef aldı

Partisinin il binası açılış töreni için geldiği Mardin'de halka seslenen Abdullatif Şener, AK Parti iktidarına yüklendi.

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, Mardin'e sadece 2 kez gidebilen Başbakan'ın soykırım kararına rağmen 17. kez Amerika'ya gitmesini eleştirdi.

TUTARSIZLIK

Şener, "Sözde Ermeni tasarısını meclisinden geçiren İsveç'in özür dilemesine rağmen bu ülkeye ambargo koyup ziyareti iptal ettirip, aynı Ermeni tasarısını kabul eden Amerika'ya gidiyor olması bir tutarsızlığın göstergesidir." dedi.

Mardin İl Başkanı Salih Yeşilmen'le birlikte binanın açılışını yapan Şener, daha sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Parti'nin hazırladığı Anayasa paketine destek verdikleri maddelerin yanında değiştirilmesi gereken maddelerin de olduğunu anlatan Şener, "Bizler bu anayasa paketi üzerinden yargının tartışma konusu yapılmasına karşıyız. Bizler 1982 Anayasası'nın değiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Meclis'te paketin son durumu ortaya çıktıktan sonra destek verip vermeyeceğimizi açıklayacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmasında Süryani vatandaşların yarın kutlayacağı Paskalya Bayramı'nı tebrik eden Şener, bu ülkede yüz yıllardan beri yaşanan kardeşliğin daha uzun süre devam edeceğini kaydetti.