BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.455,14
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

TOKİ tek tip evden vazgeçiyor

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, toplu konut üretiminde değişimin zamanının geldiğini söyledi.

Abone ol

Tek tip olarak yapılan TOKİ konutları yeni projelerle değişiyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından geçen yıl düzenlenen ‘Konut Tasarımı Ulusal Mimari Fikir Proje Yarışması’nda dereceye giren çalışmalar uygulamaya geçti. Engelsiz yaşam ve yeşil çevreyi ön plana çıkaran ödüllü proje, ilk olarak İstanbul Kayabaşı’nda 840 konutta hayata geçiyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, toplu konut üretiminde değişimin zamanının geldiğini söyledi.

Ödüllü projelerin toplu konut yatırımların hayata geçirilmesi konusunda değerlendirmelerde bulunan Bayraktar, ürettikleri konutlardaki mimari kaliteden dolayı zaman zaman eleştiri aldıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Ülkemizdeki konut açığını kapatmak için gece gündüz çalışıyoruz. TOKİ’nin ürettiği konutların hepsinde deneyimli mimarların imzası var. Hızlı konut yaptığımız için şimdiye kadarki tek tip konutlar biraz zorunluluktu. Ancak bunu değiştirmenin zamanı geldi.”

Bayraktar, bundan sonra mimari kalitenin artırılması için çalışmalar yapacakların belirterek, bu konuda ODTÜ, İTÜ ve YTÜ gibi üniversitelerle işbirliği içinde olduklarını söyledi. Meslek odalarına da bir çağrıda bulunan Bayraktar, herkesin taassubu bırakarak yapılan işleri katkı sağlamasını istedi