BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de ihale operasyonu

Emniyet tarafından 20 ilde eş zamanlı düzenlenen 'ihale operasyonu' kapsamında 51 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Zanlılardan 5'i ifadelerinin ardından serbest bırakılırken aralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü M.S. ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Genel Sekreteri K.B.'nin de bulunduğu 46 kişi adliyeye sevk edildi.

46 zanlının ifadeleri önce savcılık tarafından alındı, bazıları serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen O.K., M.G., Ç.Y., E.E., F.İ., H.O., Y.Y., T.U., H.M.B., H.U. ve İ.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuksuz olarak yargılanmasına karar verilenler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü M.S.'nin de bulunduğu ileri sürüldü. İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdür Yardımcısı H.U. ise tutuklandı.

Zanlıların, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine giren bazı firma yetkililerine para vererek çekilmelerini sağladığı, parayı kabul etmemeleri durumunda tehdit ve baskı uyguladığı ileri sürüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü M.S.'nin ihale şartnamelerini belli firmalara uygun şekilde hazırladığı iddia edilmişti. Devlet hastaneleri ve bazı belediye ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine polis tarafından çalışma başlatıldı. Yaklaşık bir yıl süren teknik ve fiziki takip sonucu savcılığın talimatıyla harekete geçen polis, İzmir merkezli, aralarında İstanbul, Ankara, Trabzon, Diyarbakır, Ordu ve Ağrı'nın da bulunduğu 20 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Devlet hastaneleri ve belediyelerin yemek, temizlik ve güvenlik ihalelerine fesat karıştırmakla suçlanan 51 kişi gözaltına alındı. Emniyet yetkilileri, zanlıların karıştığı yaklaşık 500 milyon TL bedelli yaklaşık 50 ihalenin incelendiğini kaydetti.