BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çanakkale'ye İş Bankası Ormanı

Türkiye İş Bankası'nın "81 İlde 81 Orman" Projesi kapsamında ağaçlandırılan il sayısı 32 oldu. Son durak 30 bin ağacın dikildiği Çanakkale...

Abone ol

Türkiye İş Bankası'nın '81 İlde 81 Orman Projesi' kapsamında Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi Değirmendüzü Mevkii'ndeki 20 hektar alana 30 bin çam fidanı dikildi.

Türkiye İş Bankası'nın çevre ve Orman Bakanlığı ve TEMA işbirliğiyle 22 Aralık 2008 tarihinde başlatılan Türkiye'nin en büyük kurumsal ağaçlandırma çalışmalarından biri olan '81 İlde 81 Orman Projesi'ne çanakkale'de devam edildi. Gelibolu'nun Değirmendüzü Mevkii'ndeki fidan dikme törenine çanakkale Vali Yardımcısı Tahir Demir, çanakkale Orman Bölge Müdürü Musa Akşan, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, TEMA gönüllüleri, Yavru TEMA'cılar ile yüzlerce ilköğretim öğrencisi katıldı.

Törende konuşan çanakkale Vali Yardımcısı Tahir Demir, insanoğlunun suya, havaya ve toprağa yeterli değeri vermemesi nedeniyle ekosistemin zincirlerinin sürekli parçalandığını söyledi.

Bu yüzden su, hava ve toprağın tehdit altında olduğunu belirten Demir, "Bu toprakları bakımsız bırakmayalım. En önemlisi geleceğin büyükleri gençlerimizi tabiata karşı duyarlı yetiştirmeliyiz. Kuşu, böceği, ağacı, çiçeği sahiplensinler. İşte onlar o zaman bu ülkenin gerçek sahibi olurlar" dedi.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ise, projele her çocuğun bir dikili ağacı olmasını amaçladıklarını belirterek, "Belki bir çoğunuzun zaten var. Ama bugün bir dikili ağacınız daha olacak" diye konuştu. ülke topraklarının önemine de değinen Özince şöyle devam etti:

"Toprağımıza, çevremize ve doğamıza sahip çıkmayı hiç ihmal etmememiz lazım. Cumhuriyetimizin ve bankamızın kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 95 yıl önce vatanları uğruna hayatlarını kaybeden binlerce şehidimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Eminim bugün onların ruhları çok şad oluyordur. Projesi kapsamında 5 yıl sonunda bin 500 hektarlık alana 2 milyonu aşkın fidan dikmiş olacağız. Ancak kampanyanın üç katı kadar ormanı geçen sene orman yangınlarında kaybettik. O nedenle yalnız dikmek değil, ormanlarımıza sahip çıkmak da en büyük görevimiz. Bu kampanya çerçevesinde diktiğimiz fidanların gelişmesini ve büyümesini de takip ediyoruz."

TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca da, çocuklara seslenerek, "Ormanları, bu vatanın topraklarını koruyacak mısınız?" diye sordu. Fidan dikim törenine katılan çocuklar da hep bir ağızdan "Evet" karşılığını verdi.
Konuşmaların ardından 20 hektar alana 30 bin çam fidanı dikilerek İş Bankası Ormanı oluşturuldu. Vali Yardımcısı Tahir Demir, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca da kendi adlarına birer fidan dikti.

Çanakkale ile birlikte ağaçlandırılan il sayısının 32'ye çıktığı ve 600 hektar alana dikilen fidan sayısının 1 milyonu aştığı öğrenildi.