BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy'de yastık savaşları

Kadıköy'de "Dünya Yastık Savaşı Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Abone ol

stanbul'da bir grup vatandaş, benzeri ABD'de görülen 'Yastık Savaş'ı oyunuyla ilgi odağı oldu. Dünya Yastık Savaşı Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik, Kadıköy Caddebostan Sahili'nde yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sahildeki bir parkta toplanan yaklaşık 600 kişi, birbirlerine yastıklarla saldırarak kıyasıya savaştı. Yastık almayı unutan ve etkinliğe dışarıdan dahil olan bazı vatandaşlarda satın aldıkları yastıklarla oyuna katıldı.

Yastık savaşı yapmaya gelen bir vatandaş, "Biz bir forum sitesi üzerinden toplanarak buraya geldik. Çok eğleniyoruz. Şimdiye kadar 5 yastık dağıttık. Bundan sonrada bize yan gözle bakan olursa onlarında yastıklarını dağıtacağız." diye konuştu.

YASTIK SAVAŞLARININ ANA YURDU ABD

ABD'ye yaptığı gezi sırasında 'Yastık Savaşı Oyunu'ndan etkilendiğini ifade eden Erdem Yılmaz adlı girişimci, benzeri etkinliği Türkiye'ye taşıdıklarını söyledi. Yılmaz, bir paylaşım sitesi üzerinden 12 bin kişiye ulaştıklarını ve son 2 yıldır her 3 Nisan tarihinde "Dünya Yastık Savaşı Günü"nü kutladıklarını belirtti.

Organizasyonun mimarı Yılmaz, kamusal alanda eylem tasarımları konusunda araştırma yaptığı sırada ABD'li bir grubun yastık savaşlarını düzenlediklerini öğrendiğini ifade ederek, "Bende Türkiye'de klasik Cumartesi/Pazar eğlencelerinin dışına çıkmak için yastık savaşı düzenlemeye karar verdim" dedi.

Yılmaz, "Ben planlamaları yaptıktan sonra bir paylaşım sitesi üzerinden yaklaşık 12 bin kişiye bu mesajı duyurduk. Daha önceki yıllarda da böyle etkinlik düzenlemiştik ancak bu yılki katılım çok yüksek oldu" diye konuştu.

Katılımcılar, yaklaşık 2 saat süren etkinliğin ardından sahilde gezintiye çıktı.

YASTIK SAVAŞLARINDAN FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN BURAYI TIKLAYIN