BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor

Alışveriş merkezlerinde birçok mağazaların vitrinlerini çeşitliliği ile dolduracak kayıp eşya bürosunda unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor.

Abone ol

Gelinlikten pasaportlara, cüzdanlardan çeşitli kıyafetlere kadar muhafaza edilen eşyaların büroda bekleme süresinin ise 1 yıl olduğu belirtildi.

Belediye otobüslerinde unutulan çeşitli eşyaların yıllık olarak muhafaza edildiği ESHOT Kayıp Eşya Bürosu'nda özellikle ilk sırayı cep telefonları alıyor. Her çeşit eşyanın ve araç gerecin mevcut olduğu büroda, kimlik kartları, nüfus cüzdanları, ayakkabılar, okul ve bay bayan çantaları, hasta evrak kayıtları, otomobil anahtarları, kitaplar gibi eşyalar bulunuyor. Büroda şaşırtan en ilginç durum ise belediye otobüsünde unutulan gelinlik. Uzun süredir büroda bekleyen gelinliğin yanı sıra kayıp eşyaların
arasında ayrıca yeni alındığı için kutusundan dahi çıkarılmayan elektrik süpürgesi dahi bulunuyor.

Kayıp eşyaların öncelikle o hattın bağlı bulunduğu hareket memurluklarına, sonuç alınamadığında ise ESHOT Kayıp Eşya Bürosu'nda korumaya alındığını açıklayan görevli Selvet Diba Yeşilyuva, cep telefonlarının özellikle en uzun süre bekleyen eşyalar arasında yer aldığını söyledi. Yeşilyuva, "Eşyalar bize geldiğinde geliş tarihinden itibaren kayıt altına alınıyor. Eğer ulaşılabilecek bir iletişim tespit edersek vatandaşları bilgilendiriyoruz. Onlarda gelip kendi eşyalarını alıyor" dedi. Görevli memur Selvet Diba Yeşilyuva, belediye otobüsünde eşyalarını unutan vatandaşların Eshot Genel Müdürlüğü'nün Yağhaneler Çinili Cami yanındaki kayıp eşya bürosuna başvurabileceğini ya da Eshot Genel Müdürlüğü'nün www.eshot.gov.tr/kayip_esya.aspx linkinden araştırma yapabileceklerini belirtti.