BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gemlik soruşturmasında 1 gözaltı

Gemlik Belediyesi'nde 4 ayı aşkın süredir devam eden yolsuzluk soruşturması çerçevesinde 1 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda kişinin ifadesinin alındığı soruşturmada, belediyenin doğrudan alım yaptığı firmalar arasında yer alan ve boya, badana işi yaptığı öğrenilen Ümmet D., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Belediyedeki adli soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcısı tarafından ifadesi alınan ve tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Ümmet D., tutuksuz yargılanmak üzere akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

SAVCI İTİRAZ ETTİ...

Öte yandan, tutuksuz yargılanmak üzere mahkeme tarafından serbest bırakılan Ümmet D.'nin bir süre önce bazı belediye yetkililerinin soruşturma kapsamında şüphelendiklerini öne sürdükleri ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na resmi olarak müracaat ettikleri CHP'li yöneticiler arasında yer aldığı öğrenildi.

Ümmet D.'nin akrabalarının üzerine olan şirketten ve tanıdığı bazı firmalar üzerinden belediyeye yüklü miktarda fatura girişi yaptığı ve usulsüz ödeme aldığı öne sürüldü.

Savcılık makamının, mahkemenin tutuksuz yargılanmasına karar verdiği Ümmet D.'nin tutuklanması talebiyle bir üst mahkemeye müracaat ettiği öğrenildi.