BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,80
ALTIN 2.408,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu bu ifadeyi hiç kullanmadı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu Van ve Batman gezisinde bölge sorunlarından bahsetti, ancak bir kelimeyi kullanmaktan özellikle kaçındı.

Abone ol

CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra Kürt ve Alevi sözcüklerini kullanmayan Kemal Kılıçdaroğlu bu tavrını partisinin Doğu Anadolu turunda da sürdürdü.

CHP’nin bölge ile barışma anlamı taşıyan gezisinde Kılıçdaroğlu bir kez dahi Kürt sözcüğünü kullanmadı.


Van ve Batman’da yaptığı konuşmalarda boynuna “Poşu” takan Kılıçdaroğlu halka seslenirken “Vanlı kardeşlerim”, “Batmanlı kardeşlerim” gibi ifadeler kullanmayı tercih etti.

Kılıçdaroğlu Kürt sorununu ifade etmek için ise sadece “bölge sorunları”, “bu sorun”, “bu kavga” dedi. Sık sık da “bu olay” sözüyle sorunu tanımlamaya çalışan Kılıçdaroğlu, ”Bu olayı çözecek olan CHP'dir” dedi.

Kılıçdaroğlu hem Van hem de Batman’da CHP’nin tartışma konusu olan 1989 Kürt Raporuyla ilgili de açıklamalar yaptı. Kürt sorununun çözümünde radikal öneriler getiren raporla ilgili Kılıçdaroğlu, “Sonuna kadar o raporun arkasındayız” sözü verdi.

Ekonomik sorunlardan bahseden Kılıçdaroğlu siyasi ve kültürel haklar konularına ise değinmedi.

MUĞLALI KIŞLASININ İSMİ DEĞİŞSİN

Kılıçdaroğlu’nun Van’da yaptığı mitingde Muğlalı Kışlası için yaptığı çağrı dikat çekici oldu.  Ahmed Arif'in ''33 Kurşun'' şiirine de konu olan olayla ilgili Başbakan’a çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Başbakan'dan rica ediyorum. Hükümetin Başbakanısın, toplumun duyarlılığı var. 33 köylünün kurşuna dizildiği bir yerde 33 kurşunun adını bir kışlaya vermeyin ve onu değiştirin, istirham ediyoruz. Biz devletin kin tutmayacağını biliyoruz. Devlet kin tutmamalı. Yurttaşına eşit davranmak ve kucaklamak zorundadır'' dedi.