BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'12 Eylül'ün hesabını soralım'

Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Evet diyenlere 'bidon kafalı' olarak bakılmamalı" dedi.

Abone ol

Hak-iş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Referanduma 'evet' diyenlere 'bidon kafalı' ve 'göbeğini kaşıyan adam' olarak bakılmamalı. 12 Eylül darbesi Türkiye'ye büyük bir travma yaşattı. 12 Eylül'leri bir daha yaşamak istemiyoruz. Mevcut anayasadaki dokunulmazlık zırhını kaldırmalıyız" dedi.

Hayat Lokantası'nda basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen Mahmut Arslan, Türkiye'nin gündeminde olan referanduma Hak-iş olarak açık şekilde 'evet' diyeceklerini söyledi.

1980 Darbesi'nin acımasız sonuçlarını yaşadıklarını belirten Arslan, darbe anayasasının değişmesi konusunda 28 yıldır mücadele ettiklerini kaydetti.

Arslan, "1982 Anayasası'nın bütün sonuçlarına karşı durduk. Her zaman itiraz ettik. 1982 Anayasası'nın yeniden sivil görünüme kavuşmasını hedefledik. Türkiye'nin üzerinde karabasan olan 1982 Anayasası'nın kaldırılması arzumuzu hep yineledik. Tam özgürlükçü, sivil ve demokratik bir anayasanın Türkiye'nin hakkı olduğunu söylüyoruz. Hak-iş olarak politik söylemlerin dışında anayasa değişikliğini destekliyoruz. Anayasa değişikliği için 'evet' diyoruz" diye konuştu.

"EVET DİYENLER 'BİDON KAFALI' DEĞİL"

Anayasa değişikliğinin referandum ile oylanmasının ardından vatandaşın sağduyusuna saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, anayasa paketine 'evet' diyenlerin 'bidon kafalı'  ve 'göbeğini kaşıyanlar' olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.

"DARBECİLERLE HESAPLAŞMAK İSTİYORUZ"

Darbe döneminde 1 milyon 650 bin kişinin fişlendiğini ve 7 bin kişiye idam talebi hakkında dava açıldığını belirten Arslan, "550 kişi için idam kararı oldu. 177 kişi cezaevinde işkenceden öldü. Daha birçok içler acısı olay var. Türkiye, büyük bir travmadan geçti. Bizim hedefimiz 12 Eylül ile hesaplaşmaktır. Darbecilerin korunmasını sağlayan geçici 15. madde için bile 'evet' demek önemli. Darbeciler yargılansın ya da yargılanmasın ama onların üzerindeki dokunulmazlık zırhını kaldırmalıyız. 12 Eylül bir daha yaşanmamalı" diyerek sözlerini bitirdi.