BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mahkeme minübüsçüleri haklı buldu!

Minibüsçüler, Kent Meydanı'ndaki duraklarını taşıyan Büyükşehir Belediyesi aleyhine açtıkları davayı kazandı.

Abone ol

Mahkeme kararını değerlendiren Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz, "Adalet yerini buldu. Bizler mahkeme koridorlarında sürünmek yerine bu bitmeyen sıkıntımıza kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz" dedi.

Kent içi trafiğini olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle şehrin kuzey hattında çalışan minibüsçülerin kent meydanında bulunan durağı, Gençosman Kavşağı'na taşındı.

Belediye kararlı davranınca minibüsçüler, soluğu adliyede aldı. Uygulamanın hukuka aykırı olduğunu iddia eden şoförler, yürütmenin durdurulmasını istedi.

İTÜ'DEN RAPOR ALDILAR...

İTÜ'den alınan bilirkişi raporları doğrultusunda Bursa 3. İdare Mahkemesi, minibüsçüleri haklı bularak, yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Mahkeme kararı minibüsçüler arasında sevinçle karşılandı.

Adaletin yerini bulduğunu söyleyen Bursa Minibüsçüler Odası Başkanı Rafet Burgaz, "Biz 7 aydır uğraşıyoruz. Hem yapıcı olduk. Bizim meselemize bir çözüm üretmelerini istedik. Kent Meydanı şart değildi. İlla orasının da açılmasına gerek yok. Bunun pek çok alternatifi de var. Kent Meydanı'nın yanındaki boş duran peronlar, yada 11 Eylül Parkı girişi de olabilir. Artık meselemize bir çözüm bulunsun. Yeter ki bulunan bu çözüm, kalıcı olsun. Biz kimseden davacı olmak istemezdik.Ama hal böyle gelişti" dedi.

MAHKEME 30 GÜN SÜRE TANIDI

Bursa halkı ve esnafı için olumlu olan şeyin kendilerinin de önceliği olduğunu belirterek Burgaz, "Şu an bize verilen mevcut yer trafik açısından olumsuz olduğu yönünde rapor verilmişti. Biz Belediye Başkanı ve BURULAŞ yetkilileri ile görüştük. Meselenin çözülmesini istiyoruz. Bu konuda yıkıcı değil yapıcıyız. Belediye yetkilileri 30 gün içinde mahkemenin kararını uygulamak zorunda" diye konuştu