BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.421,77
HABER /  GÜNCEL

Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı'dan Atatürk çıkışı! Tarihçiler ve tarih bilenler savunacaktır

Ünlü Tarihçi İlber Ortaylı “Kimsenin şüphesi olmasın; hukukunu müdafaa edemeyecek tarihi büyüklerimizin savunmasını tarihçiler ve tarih bilenler yapacaktır.'' ifadelerini kullandı. Ortaylı, sözlerini sosyal medya hesabından bir Atatürk fotoğrafı ile paylaştı.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Cuma günü Ayasofya Camii'nde kılınan ilk namazda verdiği hutbede "Vakıf malı, dokunulmazdır. Dokunanı yakar. Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" sözleriyle Atatürk'ü kastettiği öne sürüldü. Erbaş ise, iddiaları reddederek "Atatürk 82 sene önce vefat etti. Vefat eden insanlara dua edilir, beddua değil." demişti.

Ortaylı'dan Atatürk paylaşımı

Tarihçi-yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Instagram hesabından Atatürk fotoğrafı paylaşarak, "Kimsenin şüphesi olmasın; hukukunu müdafaa edemeyecek tarihi büyüklerimizin savunmasını tarihçiler ve tarih bilenler yapacaktır.  dedi. 

Ne olmuştu?

Diyanet Başkanı Erbaş'ın Ayasofya'daki cuma hutbesinde, "Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar" sözleri nedeniyle Atatürk'ü hedef aldığı iddia edilmişti. Erbaş, daha sonra yaptığı açıklamada, "Atatürk 82 sene önce vefat etti. Vefat eden insanlara dua edilir, beddua değil." diyerek iddiaları çürütmüştü.