BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  GÜNCEL

Üniversite mezunu diye kovuldu

Üniversite mezunu olmak başına bela oldu. Sonunda işinden kovuldu.

Abone ol

RİZE’nİn Çayeli İlçesi’nde, 15 ay önce lise mezunu olduğunu beyan ederek İlçe Tarım Müdürlüğü’nde veteriner sağlık teknisyeni olarak göreve başlayan Osman Ulutürk, üniversite mezunu olduğu ortaya çıkınca işten çıkarıldı.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın Veteriner Sağlık Meslek Lisesi mezunu teknisyenler aradığını duyan Osman Ulutürk (30), Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girdi.

Samsun Veteriner Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvansal Üretim Bölümü’nü de bitiren Ulutürk, lise mezunu olarak girdiği sınavı kazandı.

Ulutürk, 15 ay önce lise diplomasını vererek Rize’nin Çayeli İlçesi Tarım İl Müdürlüğü’nde veteriner sağlık teknisyeni olarak göreve başladı. Ulutürk, istenen askerlik evraklarını Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na gönderdi. Ulutürk’ün 6 ay kısa dönem askerlik yaptığı görülünce üniversite mezunu olduğu ortaya çıktı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Ulutürk’ü yanlış beyanda bulunduğu için işten çıkardı.

Ulutürk, memuriyete dönmek için Trabzon Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Ulutürk, “Hayatımı kurmuşken altüst oldu. Üniversite mezunu olmam işe engel değildi” dedi.