BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR  /  TRABZONSPOR

Ünal Karaman canlı yayında patladı: Ben gerizekalı, salağım öyle mi?

Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman, takımın son durumuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Kendisini eleştiren yerel basınla ilgili konuşan Karaman, ''Ligin en hamlesiz takımıymışız? Ya kardeşim sen ne anlatıyorsun? Ben gerizekalı, salağım öyle mi? Ben yolda yürürken bunu anlarım kimse merak etmesin.'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'de zirve mğücadelesi veren Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman, gündeme ilişkin konularla alakalı açıklamalarda bulundu.

İşte Karaman'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

''Hedeflerimiz şaşmadı''
Sıkıntılı ve zor bir dönemden geçtik fakat bize inananlarla birlikte bu süreci de aştık. Pırlanta gibi gençlerimizle milli takımın da iskeletini oluşturmaya çalışıyoruz. Zamanında hesapsız yapılan transferlerin, harcamaların zorluğunu şimdi çekiyoruz. Biz ne yaptığımızı ve nereye gittiğimizi biliyoruz. Hedeflerimiz şaşmadı. Ligde daha fazla puan toplayabilirdik ama bulunduğumuz yerden memnunum. Yönetimle sözleşme uzatıp uzatmama konusunu konuşmadık. Hiç gitmeyecekmiş gibi gelecek planlarımızı yapacağız ama yarın gidecekmiş gibi de hazır olacağız. Bizim tek derdimiz Trabzonspor değil. Türk futbolu için de mücadele ediyoruz.

''Ben salağım öyle mi''
Trabzon yerel basını eleştiriyor; "Biz salağız, gerizekalıyız, futbol cahiliyiz ve hiçbir şeyden anlamıyoruz. Ligin en hamlesiz takımıymışız? Ya kardeşim sen ne anlatıyorsun? Siz Trabzonlusunuz külhansınız, mangalda kül bırakmazsınız. Taraftar tribünde kimin mücadele ettiğini, savaştığını görüyor da ben görmüyorum öyle mi? Ben gerizekalı, salağım öyle mi? Ben yolda yürürken bunu anlarım kimse merak etmesin. 

''Ona rağmen beğenmiyorsunuz''
Türkiye'de her renkten insanı Trabzonspor'a sempati duyar hale getirdik. Milli Takım'a oyuncular veriyoruz. Ona rağmen beğenmiyorsunuz. Gerçekten çok adilsiniz çok teşekkür ediyorum, mükemmel yönlendiriyorsunuz. Çok teşekkür ederim. Oyuncu bir psikolojiden çıkmadan diğerini yüklemeye çalışıyoruz. İnsan bunlar. Biz her şeye rağmen mücadelemizi vereceğiz. Ama bakacak adil gözle değerlendirecek olan sizsiniz.

''Hadi manşetinizi atın''
Hayatımın hiçbir evresinde mazeret üretmedim. Benim hatalı oyuncu değişikliklerimden dolayı puan kayıpları yaşadık. İnsanlar bunu duymak istiyor. Ben de istediğinizi vereyim. Hadi manşetinizi atın, "Hocadan itiraf' diye. 29 kişilik kadrosunda altyapıdan 19 tane futbolcu bulunduran bir takım yarattık. Milli Takım'ın iskeletini oluşturuyoruz. Gelecek sezonlarda bu kulübü şampiyonluğa taşıyacak gençlere şans veriyoruz. Bu mu teşekkürünüz?

''Hiçbir zaman mazeretlere sığınmadım''
Taraftar veya gazeteci gözünden baksam oyuncu değişiklikleri konusunda ben de Ünal Karaman'ı eleştiririm. Ama işler dışarıdan göründüğü gibi olmuyor. Biz cahiliz, futboldan sadece siz anlıyorsunuz. Hiçbir zaman mazeretlere sığınmadım. Sorun çözmeye gayret ettim. Bölgesel yetersizliğimizi ifade ediyorum. Bu sakın ola ki oyuncularımızın üzerine güven eksikliği olmasın. Abdülkadir Parmak'ı oyundan aldık diye eleştiri getiriyorsunuz. Bana bilakis teşekkür edilmesi lazım.

''Çok hayal kırıklığı yaşadım, üzgünüm''
Türkiye'de sadece Trabzonsporluları değil her renkten insanı Trabzonspor'a sempatik bakar hâle getirdik. Gelecek planlamamızda ben her şeye rağmen kupayı alacağımızı düşünüyordum. Çok hayal kırıklığı yaşadım, üzgünüm. Beni geçin, profesyonelleri geçin. Bu çocuklara destek olun. Alt ligleri küçümsemeyin. Ümraniyespor'u Hatayspor'u gördünüz. Orada da ekmek mücadelesi var. Gün birlik olma, birlikte hareket etme günü. Trabzonspor'un geleceğini sağlam temellerle oluşturacağız diyorsak işi sıkı tutmakta fayda var diye düşünüyorum.

Olcay Şahan konusu
Benim kişisel olarak Olcay ile ne gibi sorunum olabilir? Kendisinin motivasyon ve çalışma eksikliği var. Soyunma odasında kavga etmişiz diye haber yapılıyor. Okurken insanlığımdan utandım. Burada Trabzonspor'un menfaati önemlidir. Her oyuncumuz bizim için değerlidir. Olcay da dahil olmak üzere Burak, Onur... Hiçbiriyle kişisel olarak sorun yaşamadık. Kendi evladımızdan farklı görmeyiz. Burada grup hiyerarşisini korumak adına yaptığımız bazı hamleler var. Onlarda da çok ciddi emeğim vardır. Hakkımız helaldir.

''Şenol Güneş ile fikir paylaşımımız oldu''
Bu grubun enerjisini ayakta tutmalısınız. Eğer bir kişi ayrıcalık istiyorsa bunu yalnızca insan olarak görebilir. Olcay kararının kişisel bir boyutu yoktur. Şu an affedilme konusu net değil. Ama bir süreç var, hep birlikte göreceğiz. Biz uzun süre Sosa'dan, Kucka'dan, Onazi'den yararlanamadık. Abdülkadir Parmak ile Yusuf ile ön libero oluşturmaya çalışıyoruz. Nwakaeme'ye adam kovalatıyoruz. Şenol Güneş ile milli takım için oyuncularımız konusunda fikir paylaşımımız oldu. Ne kadar çok oyuncumuz giderse onun mutluluğunu yaşarız. Şenol hocanın bu paylaşımları ciddiye alacağını düşünüyorum.

Sakat oyuncuların durumu
Milli ara var. Milil aradan sonra Pereira’nın bizimle olacağını düşünüyoruz. Milli aradan sonra ki müsabakada sağlık olarak iyileşecektir. Ömür, uzun zamandır ciddi boyutta olmasada ayakkabı vurmasından dolayı sıkıntı.. Devamlı üzerine gidip ödem boyutu ciddi boyuta gelince sıkıntı oldu. Yurt dışında tedavisi yapıldı aramızda olacaktır. Yakındır. Tedavisi burada devam edildi, inşallah en kısa sürede aramızda olacaktır. Yusuf ayağının kemik kısmında büyüme söz konusu. Onunla beraber müsabaka oynuyor. Bir çok müsabakalarda ağrısını hissetmeyeceği ilaçlar iğneler alarak oynuyor. Onların göstermiş olduğu sezon başından beri ifade ediyorum aidiyet duygusu içinde ki müsabakaya sonsuz teşekkür ediyorum. Vahid insan evladı. Çok karakterli bir çocuk. Hepsiyle ilgili sezon bittiği anda fikrimiz değerlendirmemiz söz konusu olacak. Aramızda hiç bir tane kaçka yapan oyuncu yok. Bir tane içinde farklı sebeplerden duygulardan dolayı kendini çeken oyuncu yok. Sıkıntı gördüklerimiz bir şekilde bizim aramızda olmuyorlar. Gerektiği zaman içinde gereken hamleler gerektiği şekilde yapılıyor. Bu oyuncularımızın gösterdiği duruşa çok teşekkür ediyorum. Son derece özverililer. Zaman içinde oyun performanslarını etkileyebiliyor. Ekstra yorgunluk oluşturabiliyor.