BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.393,80
HABER /  POLİTİKA

Unakıtan şehit evinde

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Aktütün'de şehit düşen Hasan Önal'ın ailesini ziyaret etti.

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Hasan Önal'ın Eskişehir'deki ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Bakan Unakıtan, Emek Mahallesi Ortabahçe Sokak'taki evinde ziyaret ettiği şehit Önal'ın babası Durmuş Ali Önal'a, yaşadıkları acıyı paylaştıklarını belirterek, ailenin istekleri doğrultusunda her türlü ihtiyaçlarını karşılayacaklarını kaydetti.

ŞEHİT AİLESİ PROTESTOLARDAN DOLAYI ÜZGÜN

Baba Önal da cenazede yaşanan olay nedeniyle üzüntü duyduklarını, bu üzüntü ve özür dileklerinin Cumhurbaşkanı Gül'e iletilmesini istedi.

Ayrıca baba Önal, Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Elektronik bölümünde okuyan şehidin kardeşi Ahmet Önal'ın Anadolu Üniversitesine yatay geçiş yapmasında kolaylık sağlanmasını istedi.

Bakan Unakıtan, bunun üzerine, ''İki üniversiteyle görüşüp elimizden geleni yaparız. Ayrıca şehidin ismi 24 Kasım İlköğretim Okuluna verilecek. Şahadet belgesinin gelmesini bekliyoruz'' dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da şehit Jandarma Astsubay Önal'ın isminin Emek Mahallesi'ndeki bir caddeye ve parka verileceğini söyledi.