BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.397,82
HABER /  POLİTİKA

Soylunun terör formülü

Terör sorununa karşı alınacak tedbirler tartışılıyor. DP lideri Süleyman Soylu denge gözetti.

Abone ol Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Hem güvenlik, hem de özgürlük. Ama özgürlüğü engellemeyecek bir güvenlik, güvenliği zorda bırakmayacak bir özgürlük'' istediklerini söyledi.

Soylu, Halk Eğitim Merkezinde partililere yaptığı konuşmada, ''Beyaz Yürüyüş'' adı altında Türkiye'yi karış karış dolaştıklarını söyledi.

AK Parti Hükümetini eleştiren Soylu, Ardahan'da hayvancılığın bitme noktasına geldiğini ileri sürerek, ''Türkiye'nin genelinde olduğu gibi esnaf da bitmiş durumda'' diye konuştu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakoluna yapılan saldırıyı hatırlatan Soylu, terör konusunda devletin ortak aklının bir araya gelmesi gerektiğini ifade ederek, ''Meseleleri halının altına süpürmekten bu millet yoruldu'' dedi.

Küresel kriz konusunda daha önce uyarıda bulunduklarını ifade eden Soylu, AK Parti Hükümeti döneminde 9 milyon 300 bin kişinin yeşil kartlı olduğuna dikkat çekerek, ''Bunun neresi zenginlik. Geçen yıl 117 bin esnaf kepenk kapattı, çok sayıda fabrika yurt dışına taşındı. Bugün benim ülkem güçlü olsaydı, Irak'ta barışı kendisi sağlardı'' şeklinde konuştu.

DP'li Belediye Başkanı Mikail Kayatürk'ü de makamında ziyaret eden Soylu, gazetecilerin Sınır ötesi operasyonla ilgili Başbakanlık Tezkeresi sorularını da yanıtlayarak, ''Mesele tezkere meselesi değildir. Mesele terörle mücadele meselesidir'' dedi.

Son günlerde ''Özgürlük mü? Güvenlik mi'' tartışmasının yaşandığını da kaydeden Süleyman Soylu, ''Hem güvenlik hem de özgürlük. Ama özgürlüğü engellemeyecek bir güvenlik, güvenliği zorda bırakmayacak bir özgürlük. Çünkü mesele sınırlarımız içinde başımıza gelen değil, sınır ötesinden gelen bir meseledir. Sınır ötesinde terörün başı bulunup ezilmeli'' diye konuştu.

Ardahan'daki incelemelerini tamamlayan Soylu, kara yolu ile Kars'a gitti.