BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Belediye kaçakçıların tepesinde

Denetimlerini uydu sistemi ile gerçekleştiren Büyükçekmece Belediyesi kaçak yapılaşmaya göz açtırmıyor.

Abone ol

Personelinin titiz denetimleri sayesinde Büyükçekmece ilçe sınırlarında tek bir kaçak yapılaşmaya rastlamanın mümkün olmadığını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,bunu teknolojik imkanları etkin şekilde kullanarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Akgün,Avrupa ve Avrasya’nın en büyük bilişim teknolojileri fuarı olan CeBIT ‘de gerçekleştirdiği basın toplantısında belediyenin teknolojik imkanlardan nasıl yararlandığını anlattı.

Akgün; “ Teknolojiyi belediye hizmetlerinde etkin şekilde kullanıyoruz. Hizmeti bir yandan vatandaşımızın ayağına götürürken,özellikle imar ve ruhsata dayalı denetimlerimizin en büyük desteğini teknolojik gelişmelerden sağlıyoruz ”dedi.

Büyükçekmece’de evi yada arsası olan bir vatandaşıın dünyanın neresinde olursa olsun belediyede kullanılan Kent Bilgi Sistemi sayesinde kendi arsa ve evinin bilgilerine rahat ve hızlı bir şekilde ulaşabileceğini belirten Başkan Akgün; İmardan-ruhsata, belediyeye ödenecek vergilerden halkla ilişkilerin duyurularına kadar belediyenin tüm birimlerinde teknolojik imkanları etkin şekilde kullanıyoruz. Bu sayede halkımızla daha etkin iletişim kurabildiğimizi rahatlıkla söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Yapılan teknolojik çalışmaların Büyükçekmece’de gözle görülür şekilde meyvelerini verdiğini ifade eden Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz’de Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve belediye personelinin ortaya koyduğu Kent Bilgi Sistemi projesinden oldukça etkilendiğini söyledi.