BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,73
ALTIN 2.386,44
HABER /  GÜNCEL

Ölünce beni Aktütüne gömün

O bölgeyi karış karış bilenlerden. Aktütün saldırısı onu da derinden sarstı. Vasiyeti isyanını gözler önüne seriyor.

Abone ol 17 vatan evladını şehit verdiğimiz Aktütün saldırısı hepimizi derinden sarstı. Tıpkı o bölgede yıllarca görev yapan Erdal Sarızeybek de olduğu gibi..

Hainlere karşı kelle koltukta savaşan komutanın isyanı büyüktü. Terör örgütünün bir türlü önlenemeyen saldırılarına karşı tepkisini açıkladığı vasiyetiyle dile getirdi. Sarızeybek Aktütün'e gömülmek istiyor.
 

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Aktütün Karakolu’na 1992’de yapılan ilk saldırıda, Şemdinli Hudut Tabur Komutanı idi. Erdal Sarızeybek dinleyenleri sarsacak vasiyetini Odatv'ye açıkladı.

İşte Türkiye’nin, “Aktütün Karakolu neden korunamıyor” sorusunu tartıştığı bugünlerde, Erdal Sarızeybek’in isyanını ortaya koyduğu vasiyeti:

YÜREK SIZLATAN VASİYET

“Ben söylüyorum vasiyetimi; ben öldüğüm zaman beni Konur Vadisi’ne gömeceksiniz. Gömeceksiniz ki devlet, o toprağın kendi toprağı olduğunu anlasın. Eğer halkını korumayacaksa bu devlet, hiç değilse emekli albayının mezarını korusun. Mezarını korumak için oraya gelsin ki oradaki halkı da korusun. Toprağımızı korusun. Düşününüz bir devletsiniz siz, diyorsunuz ki NATO’nun en büyük ordusuna, ikinci ordusuna sahibiz diyorsunuz, bir Aktütün köyünü koruyamıyorsunuz. O zaman siz devlet değilsiniz.”

(Kaynak: www.chip.com.tr)