BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ümraniye'de çocuk oyunları renkli finalle sona erdi

Ümraniye Belediyesi ve ÇOSKF’nin birlikte düzenlediği “ Geleneksel Çocuk Oyunları”nın Ümraniye’de gerçekleştirilen İstanbul finali ve ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Abone ol

Ümraniye Belediyesi ve ÇOSKF’nin, geleneksel çocuk oyunlarımızı(seksek, tombik, mendil kapmaca, yakan top, kuka vb) günümüz koşullarına uyarlanarak oynatmak, yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve bu alanlarda kalıcı çalışmalar yapmak amacıyla düzenlediği “Geleneksel Çocuk Oyunları” İstanbul Finali ve ödül töreni Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi kapalı spor salonunda gerçekleştirildi.

Programa Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, ÇOSKF Başkanı Mehmet Mutlu, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur, Mesut Özdemir, öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı.

“Seksek” ve “Mendil Kapmaca” oyunlarının oynandığı final müsabakasına Ümraniye Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu, Sarıyer Fahrettin Aslan Ortaokulu, Kağıthane Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu, Sancaktepe Yenidoğan İlköğretim Okulu, Şişli Mustafa Sarıgül İlköğretim Okulu ve Kâğıthane Yaşar Doğu İlköğretim Okulları katıldı.

Çekişmeli yarışmaların olduğu final müsabakalarında Kağıthane Yaşar Doğu İlköğretim Okulu birinci olarak “ Geleneksel Çocuk Oyunları” İstanbul şampiyonu oldu. Müsabakalarda Şişli Mustafa Sarıgül İlköğretim Okulu ikinci olurken, Kağıthane Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu ise üçünçü oldu.

Öğrencilerin hazırladığı folklor gösterisinin ardından Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, ÇOSKF Başkanı Mehmet Mutlu konuşmalarında, geleneksel çocuk oyunlarının ve kültürümüzün yeni nesillere aktarılarak yaşatılmasının önemine değindiler.

Başkan Hasan Can "Bizi biz yapan değerleri muhafaza etmeliyiz"

Daha sonra söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Çocuklarımızın birçoğu teknolojiyle iç içe yetişiyor. Bazı çocuklarımızda, teknolojinin zararlarına yönelik gelişim bozukluğu oluşuyor. Maalesef tam anlamıyla çocukluğu yaşayamıyorlar. Dolayısıyla teknolojinin getirdiği imkanlardan istifade edeceğiz ama bizi biz yapan değerleri de muhafaza etmeliyiz. Bu kapsamda düzenlediğimiz programla Geleneksel Çocuk Oyunları günümüzde yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ” dedi.

Konuşmaların ardından ödül töreninde, yarışmaya katılan tüm sporcular madalya ile ödüllendirilirken takımlar da ayrıca kupa aldılar.