BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.394,43
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Bu illerde sağanak yağış var

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Abone ol

Dün yüzünü gösteren güneş ve sıcaklı hava bugün yerini bulutlu ve serin havaya bıraktı. İşte yurtta hava durumu...

Yurdun doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz,Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu doğusu ile Ordu ve Ş.Urfa çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz'in kıyı kesiminleri ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

SİS UYARISI: Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ve hava ulaşımında aksamalar, görüş mesafesinde azalma, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın zamanla kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın zamanla Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde doğusunda yer yer hafif sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Mardin, Batman, Siirt, Ş.Urfa ve Diyarbakır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ekran-resmi-2013-05-07,-08.47.27.png

ekran-resmi-2013-05-07,-08.47.32.png

ekran-resmi-2013-05-07,-08.47.37.png

ekran-resmi-2013-05-07,-08.47.45.png