BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.396,10
HABER /  DÜNYA

YURTDIŞINA VİZE VEREN İLK ’ODA’ OLACAK

Adana Ticaret Odası’nın (ATO), uzun zamandır girişimlerini sürdürdüğü İngiltere Büyükelçiliği Vize Merkezi’nin Adana’da açılmasına yönelik ç...

Abone ol

Adana Ticaret Odası’nın (ATO), uzun zamandır girişimlerini sürdürdüğü İngiltere Büyükelçiliği Vize Merkezi’nin Adana’da açılmasına yönelik çabaları olumlu sonuç verdi. İngiltere Vize Merkezi önümüzdeki Haziran ayından itibaren Adana Ticaret Odası binasında hizmet vermeye başlayacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, ATO üyelerinin yurtdışı pazarlara ulaşmasında en büyük sorunlardan birisini oluşturan vize sorununun çözümü için, son iki yılda Adana’yı ziyaret eden 29 ülkenin büyükelçisi ve diplomatik misyon temsilcisi ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve her platformda sorunu ve çözüm önerilerini ilettiklerini söyledi.
Bu kapsamda İngiltere İstanbul Başkonsolosloğu ile yaklaşık 8 ay önce Adana Ticaret Odası bünyesinde İngiltere Vize Merkezi kurulması kararı aldıklarını, sürdürülen yoğun çalışmalar neticesinde İngiltere Vize Merkezinin ATO’da açılmasına ilişkin resmi protokolün İngiliz Hükümeti ve İngiltere Başkonsolosluğunca 3 Mayıs 2013 günü onaylanarak yürürlüğe girdiğini bildiren Gizer, “İngiltere Başkonsolosluğu ile sürdürülen sıkı çalışma neticesinde, Türkiye’de ilk defa bir Ticaret Odası’nda Vize Merkezi açılıyor. Şu anda kurulum ve test çalışmalarını sürdürdüğümüz İngiltere Vize Merkezimiz 3 hafta içerisinde tüm üyelerimizin ve Adanalı hemşehrilerimizin İngiltere Vizesi başvurularını almaya başlayacak. Haziran ayında da geniş bir katılımla resmi açılışını yapacağız. Bundan sonra üyelerimiz ve Adanalı hemşehrilerimiz İngiltere vizesi almak için Ankara’ya, İstanbul’a gitmek yerine Adana Ticaret Odası’na gelecekler, başvurularını Odamız’da yapıp, vizelerini adreslerinde teslim alacaklardır” dedi.
Adana Ticaret Odası bünyesinde hizmet verecek Vize Merkezi’nin, Adana’nın yurtdışı vizesi veren ilk ve tek vize merkezi olması bakımından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Ali Gizer, “Sadece Adana’ya değil, bölgemizdeki diğer illerimize de hizmet verecek kapasitede olan bu merkez, Adana’nın ve Adanalı’nın hak ettiği hizmetin, kendilerine teslim edilmesi bakımından örnek bir hizmetimizdir” diye konuştu.
(İHA)