BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.399,11
HABER /  DÜNYA

CİNAYET SANIĞI: ÖLÜM KORKUSUYLA ÖLDÜRDÜM

Adana’da bar çıkışı çarpışmayla cep telefonunun düşmesi sonucu 1 kişiyi öldürdüğü, 1 kişiyi de yaraladığı iddia edilen 7 kişinin yargılanmas...

Abone ol

Adana’da bar çıkışı çarpışmayla cep telefonunun düşmesi sonucu 1 kişiyi öldürdüğü, 1 kişiyi de yaraladığı iddia edilen 7 kişinin yargılanmasına başlandı. Şahsı öldürdüğü ileri sürülen sanık, "Ölüm korkusuyla öldürdüm" diyerek kendisini savundu.
Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi’ndeki Son Durak Bar’a 4 Ekim 2012’de giden E.D (35), F.G (35) ve A.Y gece geç saatlere kadar alkol alıp eğlendi. A.Y hesabı öderken, arkadaşları da dış kapıda kendisini beklemeye başladı. Bu sırada barda eğlenen M.K (27), A.D (28), N.B (32), A.Y (32), C.C (31) ve C.Y (31) de bardan çıktı. Çıkışta, arkadaşı A.Y’yi cep telefonuyla arayan F.G’ye A.D çarptı. Çarpışma sırasında F.G’nin telefonu yere düşüp dağıldı. F.G, "Sen bana nasıl omuz vurursun?" diye söylenip telefonunu toplamaya çalışırken A.Y aniden F.G’ye kafa vurdu, ortalık savaş alanına döndü. Çıkan silahlı, bıçaklı, taşlı ve sopalı kavgada E.D öldü, arkadaşı F.G ise ağır yaralandı. Yakalanan katil zanlılarından M.K, N.B, A.D, A.Y tutuklandı, C.Y ve C.C hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Olayda 3 kişiyi yaraladığı iddia edilen ve kendisi de yaralanan F.G ise serbest bırakıldı. E.D’nin bıçaklanarak öldüğü belirlendi.
Cep telefonu cinayetinin 7 sanığı Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başladı. Duruşmaya tutuklu 4 sanık katıldı.
Hakkında müebbet hapis istenen pazarcı M.K, düşen telefonun parçalarını toplarken F.G’nin kendisine küfür ettiğini, A.Y’nin ise, ’Dayı o çocuk bir şey yapmadı senden özür diledi’ dediğini belirterek, "F.G bu sözler üzerine A.Y’ye de küfür etti. A.Y de F.G’ye kafa vurdu. E.D de gelip tabancanın kabzasıyla kafama vurdu. F.G bıçağını çıkartıp rastgele salladı ben yaralandım. Ben de bıçağımı çektim. F.G ile birlikte yere düştük. E.D bizim olduğumuz yere geldi. Tabancayı bana doğru doğrulttu. Tekme attım tabanca düşmedi. A.Y tabancanın namlusunun önüne eline koydu, patladı. Ben de o anki ölüm korkusuyla E.D’ye bir kaç kez bıçağı salladım. Neresine geldi bilmiyorum, ondan sonra kaçtım. E.D’yi bıçakladığımda kalçasının üzerine oturuyordu. Öldürmek amacıyla değil kendimi korumak amacıyla vurdum" dedi.
Müebbet hapisleri istenen diğer sanıklar da olayın oluşunu benzer şekilde anlatırken, E.D’yi kimin öldürdüğünü görmediklerini söyledi. Duruşma, yakalama kararı bulunan 2 sanığın yakalanması, başka suçtan tutuklu F.G’nin mahkemede dinlenmesi için ertelendi.
(İHA)