BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  SPOR

Ulusoydan Şahine veryansın!

Futbol Federasyonu Başkanı sessizliğini bozdu... Spordan Sorumlu Devlet bakanı Mehmet Ali Şahin'e verdi veriştirdi...

Abone ol

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in kendisi hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi.

Bakan Şahin'in haksız, kişilik haklarına saldırıcı boyutta sözler sarfettiğini dile getiren Ulusoy, 'Ülkenin en üst kademesindeki bir siyasetçi, nasıl olur da “Kulislerde konuşulanlara göre'' diye başlayan bir habere bu denli itibar edebilir?' dedi.

Ulusoy Bakan Şahin'in Genel Kurul’un toplantıya çağrılması için kulüplerin, harekete geçmesini, aksi takdirde yetkisini kullanarak kendisinin toplantı çağrısı yapacağını defalarca tekrar etmesinin kulüpler üzerinde kurulmaya çalışılan siyasi bir baskı ve kaos sebebi olarak algıladığını sözlerine ekledi...

Ulusoy, "geçtiğimiz cumartesi günü Sabah ve Takvim Gazeteleri’nde bana atfen yayınlanan haber ve ardından Sayın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in haksız, mesnetsiz, kişilik haklarıma saldırıcı boyuta kadar ulaşan sözleri, bu açıklamayı yapmamı kaçınılmaz hale getirdi." dedi.

Ulusoy sözlerine şöyle devam etti; "Sayın bakan haddimi aştığımı, kendimi Kaf Dağı’nın üzerinde gördüğümü, federasyonu TBMM’yle kıyasladığımı söylüyor.

Şunu da içtenlikle belirtmemde fayda var: Bu ülkenin gazilik payesiyle onurlandırılmış en yüce makamıyla bir sürtüşme, bir tartışma, bir kıyaslanmaya girmek gibi bir densizliğin adresi hiçbir zaman olamam. Her zaman haddini bilen, ayakları yere basan, söylem ve eylemleriyle tutarlı durma çabasını sürdüren bir tarzın insanıyım. Ama o densizlikleri yapanlara da terbiyem, üslubum ve sorumluluklarım gereği karışamam."

"Sayın Bakan’ın Genel Kurul’un toplantıya çağrılması için kulüplerin, genel kurul delegelerinin harekete geçmesini, aksi takdirde yasadaki yetkisini kullanarak kendisinin toplantı çağrısı yapacağını defalarca tekrar edip sonra ötelemesini, kulüplerimiz ve delegelerimiz üzerinde kurulmaya çalışılan siyasi bir baskı ve kaos sebebi olarak algılıyorum.

Futbol ve futbol ailesinin siyasi baskı altında tutulmasına en fazla karşı çıkanlardanım. Kulüplerimiz ve delegelerimize daha fazla baskı yapılmamasını, Sayın Bakan’ın olası bir çağrısının tek muhatabı olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun görülmesini, bu gerçekleşirse çağrı hakkında mevzuat çerçevesinde gereğini yapacağımızı, kamuoyunun bilgisine sunuyorum."