BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.401,01
HABER /  GÜNCEL

Uludağ’da kar üzerine cuma namazı

Kar kalınlığının yarım metreyi aştığı Uludağ, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Malezyalı öğrenciler kar topu savaşı yapmanın key...

Abone ol

Kar kalınlığının yarım metreyi aştığı Uludağ, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Malezyalı öğrenciler kar topu savaşı yapmanın keyfini çıkarırken, cuma namazında camide yer bulamayan cemaat ise kar üzerinde namaz kıldı.
Kar kalınlığının 55 santimetreye ulaştığı Uludağ, tatilcilerin akınına uğradı. Ağırlıklı olarak yurt içinden gelen tatilciler, karla kaplı zirvede kar keyfi yaşadı. Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrenciler de kayak öğrenmek için pistleri doldurdu. Kayak hocalarıyla birlikte kayak yapan minik öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu. Hafta içi olmasına rağmen son derece kalabalık olan pistlerde, kayakçılar düşe kalka karın tadını çıkardı.

HAYATLARINDA İLK DEFA KAR GÖRDÜLER
Bu arada Malezya’dan gelen 90 kişilik öğrenci grubu, Uludağ’da karın tadını çıkanlar arasındaydı. Karla kaplı zirvede hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmeyen öğrenciler, hayatlarında ilk defa kar gördüklerini belirterek kar topu oynamanın tadını çıkardı.
Öte yandan cuma namazı sebebiyle Hacı Mehmet Yazıcı Camii’nde yer bulamayan vatandaşlar, ibadetini karlar üzerinde eda etti. Vatandaşlar, montlarını çıkarıp karların üzerine sererek namaz kıldı.
Yurdun çeşitli şehirlerinden gelen öğrenciler de yarıyıl tatilini Uludağ’da geçirdi. Yoğun eğitim döneminin stresini kar üzerinde atan öğrenciler, Uludağ’da güneşli havanın keyfini doyasıya çıkardı.
Kayak hocası Vahap Kırkıncıoğlu, "Günlerdir bu karı bekliyorduk. Geç gelen karın sevincini yaşıyoruz. Yarıyıl tatili olması sebebiyle kurslarımız oldu. Öğrencilerin çok yoğun talebi var" dedi.
(İHA)