BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ülkücülük MHP’nin tekelindedir çıkışı

MHP'li İsmet Ataman, başka partilerden Ülkücü ve MHP'li aday gösterildiği yönündeki haberlere sert tepki gösterdi.

Abone ol

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada başka partilerden Ülkücü adaylar gösterildiği yönündeki iddialara tepki gösterdi.

Büyükataman, “Son günlerde basına yansıyan, servis edilen bazı haberlerde; ‘filanca parti Ülkücü aday gösterdi’, ‘Ülkücü bilmem kim şu partiden aday oldu’ nev’inden haberler yer almaktadır. Öncelikle bilinmesi gerekir ki; Ülkücü'nün yeri ve partisi MHP’dir.

MHP, nemelazımcılığın, vurdumduymazlığın, köşe dönücülüğün hakim hale getirildiği bir toplum yapısında ‘Ülkücülük’ fikrini ve inancını, siyasi felsefesinin temeli yapan tek partidir. Ülkücülüğün patenti MHP’dedir. MHP, Ülkücülüğün mütemmim cüzüdür. Türk milliyetçiliği ve Ülkücülük MHP’nin tekelindedir, çünkü milliyetçiliğin mücadelesini Ülkücülüğün fikriyatını ortaya koyan MHP’dir.” diye konuştu.

ÜÇ HİLALDE GÖNLÜ KALANLARA DAVET

“Partimizin dışında kendisine yer edinmeye çalışan kişilerin Ülkücü sıfatlarını gittikleri yerde hangi yüzle kullanacaklardır?” diye tepki gösteren Büyükataman, şu ifadeleri kullandı: “Ülkücüler bu siyaset kalpazanlarının ve siyasi kapkaççıların arkasındaki çirkin yüzü elbette görecek ve hükmünü verecektir. Ülkücülük her şeyden önce bir şeref ve haysiyet mücadelesidir. Ülkücü; haysiyet mücadelesini MHP’de sürdürür.

MHP, yufka yüreklilerle çetin yolların aşılmayacağını bilenlerin onurlu ve kararlı yürüyüşünün tanımıdır. Bu aziz milletin, cevher-i aslisidir, günlük siyasi çıkarlara, mevki makam peşinde koşanlara basamak yapılamayacak kadar değerlidir. Geçmişlerini 'sokaklarda ıspanak fiyatına satanlar” bugün başka partilerde kendilerine siyasi kariyer arayabilir; ancak Ülkücüler, MHP bünyesinde hakkın tesisi için mücadeleye devam edeceklerdir.

Siyasetimiz, milletin ve devletin bekâsını merkeze alan bütün vatandaşlarını toplayacak kadar bütünleştirici; hareketimiz ise bir vesile ile ayrı düşerek üç hilalde gönlü kalan bütün arkadaşlarını kucaklayacak kadar kapsayıcıdır."