BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,74
ALTIN 2.512,17
HABER /  DÜNYA

MÜSİAD süreçten endişeli

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye’nin 3 kalemde kaybının 99 milyar lira olduğunu belirterek, “Temennimiz bu sürecin üretime yansımama...

Abone ol

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye’nin 3 kalemde kaybının 99 milyar lira olduğunu belirterek, “Temennimiz bu sürecin üretime yansımamasıdır" dedi.
Manisa’ya şube açılışı için gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak,Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı ziyaret etti.
Temsilcilik ve şubeler ile Türkiye’de 69 noktaya ulaştıklarını belirten MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Ne kadar talep varsa o kadar gider diyoruz. Sadece yurt içinde değil, 1990 yılından itibaren yurt dışında da çalışmalarımızı yapıyoruz. MÜSİAD 60 ülkede 43 noktada temsil ediliyor. Hem Manisa’ya katkıda bulunacağımızı düşünüyoruz hem de Manisa’dan alacaklarımız olduğunu düşünüyoruz. MÜSİAD’ın iki ayrı özelliğini de çok önemsiyoruz. Üye alımlarında en önemli kriter itibardır” ifadelerini kullandı.

OPERASYON AÇIKLAMASI
Genel Başkan Olpak, "yolsuzluk ve rüşvet" iddialarıyla ilgili operasyon hakkında ise şöyle konuştu:
“Geçtiğimiz cumartesi günü genişletilmiş başkanlar toplantımızı yaptık. Yaptığımız değerlendirmenin sonuçlarını basın toplantısı ile açıklamıştık. Birkaç konuya değinmiştik. Uzun, meşakkatli bir yoldan sonra elde ettiğimiz huzur, güven ve istikrar işadamlarımız ve milletimiz açısından önemlidir. Buna sahip çıkmalıyız. Buna sahip çıkarken, her hangi bir konuda yanlışlık varsa, bu yolsuzluk olur, rüşvet olur yada her neyse bunların üzerine gidilmesi millet olarak hepimizin ortak arzusudur. Bu konuda da ortak bir mütabakat vardır millette, biz böyle düşünüyoruz. Yalnız adli bir operasyonun farklı boyutlara çekilmesini de biz işadamları derneği olarak doğru bulmuyoruz. Adli mercininde kendi yolunda gitmeli ama ekonomiye de yansımasını da anlamakta zorluk çekiyoruz dedik. Rakamlar var, dolar bir ara 2,14’e kadar gitti 2,13 ile kapattı. Diğer taraftan faiz tarafında 0,8 puanın üzerinde bir artış gösterdi. Borsa tarafı da dün itibariyle kayıplar 77 milyar lira. Faiz tarafında 8 milyar lira var, döviz tarafında da 14 milyar lira var. Maalesef bu 3 kalemde 99 milyar liralık bir yansıma var. Bu yansımadaki rakamları bizler ödüyoruz. İki şeyin birbirinden ayrılması gerektiğini düşünüyoruz. Varsa kanuni anlamda yapılması gereken bir şey yargı tarafından bu yürütülsün. Bu yürütülürken kamuoyunda bir takım kafalarda algılar var. 3 ayrı operasyonun neden aynı gün yapıldığı gibi. Bu algıları giderici açıklamalarda yapılsın ki, kamuoyunda yanlış algılar oluşmasın. Ülkemizin itibarina sahip çıkmalıyız. Bu konuları yerinde takip etmek kaydıyla borsa ve faiz gibi konuları hızla aşabileceğimizi düşünüyoruz. Bunlar ani etkilenebilir düşebilir ani toparlanabilir. Temennimiz bu sürecin üretime yansımamasıdır.”
Konuşmasının adından MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’a MÜSİAD tarafından hazırlanmış olan ekonomi raporlarını içeren kitapçıkları takdim etti.
(İHA)