BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  GÜNCEL

Ertuğrul Günay da istifa etti

AKP Merkez Yürütme Kurulu tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen milletvekillerinden Erdal Kalkan ve Haluk Özdalga'nın arkasından Ertuğrul Günay da istifa etti.

Abone ol

AKP Merkez Yürütme Kurulu tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen milletvekillerinden Erdal Kalkan ve Haluk Özdalga’nın ardından Ertuğrul Günay da partisinden istifa etti.

Yolsuzluk operasyonu kapsamında Günay, Kalkan ve Özdalga AKP'yi sert şekilde eleştirdi.

AKP parti sözcüsü Hüseyin Çelik, yaptığı yazılı basın açıklamada Merkez Yürütme Kurulu'nda İzmir milletvekilleri Ertuğrul Günay ve Erdal Kalkan ve Ankara milletvekili Haluk Özdalga'nın 'kesin ihraç' istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine karar verildiğini bildirmişti.

İstifasını açıkladığı basın toplantısında konuşan Günay, Türkiye’ye hizmet eden bir siyasi hareketin çok ciddi iddialarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Günay, iddialar karşı özgüvenle davranılması gerekildiğini belirterek, “siyasi etiği zorlayan, normal insan aklını zorlayan bir savunma psikolojisi sergileniyor” dedi.

Günay açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Parti ciddi ithamlarla karşı karşıyayken, o ithamlara partinin maruz kalmasına sebep olan insanlara, 10 gün tahammül gösterip, aklı zorlayan destek verilirken, bütün söylemi akla davet eden arkadaşları dün akşam disiplin kuruluna sevk ettiler. Bizim zor verebileceğimiz bir kararı, arkadaşlar bu tavırlarıyla kolaylaştırmış oluyorlar.

Bakanken de sonraki dönemde de, partinin tabanında çok sayıda Türkiye'nin mağdurlarının, mazlumların olduğu bilinciyle, partinin bu düzeni bozmasından kendisini uzak tutması konusunda uyarılarda bulundum. Ama ne yazık ki bunu dinletme imkânı kalmadı. Çünkü bir anlayış gelişti iktidar partisinde, iki kanat gelişti. Bir tabandaki masum geniş mazlum, mağdur edilmiş geniş bir kitle. Bir de partinin mağrur ve mütehakkim bir anlayış. O anlayışa bir şey anlatmanın şansı kalmadı. Onlar kibirin doğrultusunda bir başka yere doğru yelken açıp gidiyorlar. Kendilerine başarılar dilerim. Yolları ayırmak noktasına geldik.”

'Milyonların yarattığı sosyal varlıklar'

Günay'dan önce Haluk Özdalga da istifa ettiğini açıklamıştı.

İzmir Milletvekili Kalkan da, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Kalkınma Partisinden istifa ediyorum. Biliniz ki Dünya dönüyor [Halkımız da] aptal değil, yolunuz kapalıdır." dedi.

AKP'ye "askeri müdahale döneminde girdiğini" söyleyen ve "12 Mart'ları 12 Eylül'leri, 28 Şubat'ları, 27 Nisan'ları yaşadığını" belirten Kalkan, "Siyasi partiler kimsenin babasının çiftliği değildir. Hele Sn Tayyip Erdoğan'ın değil, onlar milyonlarca insanın yarattığı sosyal varlıklardır." dedi.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 'yolsuzluk ve rüşvet' soruşturmasına da değinen İzmir milletvekili, hükümet ve iktidarın "yolsuzlukları, hırsızlıkları, soygunu engellemek için var olduğunu" söyledi.