BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,91
ALTIN 2.434,16
HABER /  DÜNYA

Trabzonsporlu oyuncu Alex’i örnek alıyor

Trabzonspor’un genç futbolcusu Soner Aydoğdu Fenerbahçe’nin eski takım kaptanı Alex’i örnek aldığı belirtti.<br/> Trabzonspor’lu futbolcular...

Abone ol

Trabzonspor’un genç futbolcusu Soner Aydoğdu Fenerbahçe’nin eski takım kaptanı Alex’i örnek aldığı belirtti.
Trabzonspor’lu futbolcular Soner Aydoğdu, Zeki Yavru ve Abdulkadir Özdemir, okul ziyaretinde bulanarak öğrencilerin sorularını yanıtladılar.
Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında kendi evinde Medical Park Antalyaspor’u konuk edecek olan Trabzonspor’da, futbolcular Soner Aydoğdu, Zeki Yavru ve Abdulkadir Özdemir İsmet Paşa Ortaokulu’nu ziyaret ettiler. ’Şampiyon Trabzonspor’ tezahüratlarıyla salona giren futbolcular, öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.

SONER AYDOĞDU: "ALEX’İ ÖRNEK ALIYORUM"
Trabzonspor’un genç futbolcusu Soner Aydoğdu, örnek aldığı futbolcuların başında Fenerbahçe’nin eski takım kaptanı Alex’in geldiğini belirterek, "Gerek saha içinde gerek saha dışındaki davranışları, oyun kalitesi ve insanlığıyla Alex örnek aldığım futbolcudur. Futbolculuğun yanı sıra iyi insan olmak da önemlidir. Gençlerbirliği genç takımında oynarken, ehliyetim olmamasına rağmen ağabeyimin arabasını kaçırıyordum ama sürekli yakalanıyordum. Ağabeyim beni şikayet etmek için antrenörüme götürdü. Antrenörüm de, ’Önemli olan iyi futbolcu olman değil, iyi adam olman’ dedi. Bu benim hayatımın en önemli derslerinden biridir. Sahaya çıktığımızda kötü tezahürat olursa duymamaya çalışarak oyuna konsantre olmaya çabalıyorum" dedi.

ZEKİ YAVRU: "BUGÜNLERE GELMEMDE HIRSIMIN BÜYÜK KATKISI OLDU"
Trabzonsporlu futbolcu Zeki Yavru, futbolculuğun yanında eğitimin de çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Futbola başlamamda babamın çok büyük katkısı oldu. Beni sürekli teşvik etti. Geceleri Trabzonspor maçlarının özeti olduğunda bile beni kaldırır ve özeti seyretmemi sağlardı. Bu yörede, ’Her çocuğun futbol hayatı anne karnında tekme atarak başlar’ derler. Bizimki de adeta öyle oldu. Futbola sokak aralarında başladım. Size tavsiyem, eğitiminizin, insanlığınızın ve çok çalışmanın yanına hırsınızı da mutlaka ekleyin. Benim bugünlere gelmemde hırsımın da büyük katkısı oldu. Örnek aldığım futbolcu ise Brezilyalı Cafu" şeklinde konuştu.
Abdülkadir ise örnek aldığı oyuncunun Barcelonalı Xavi olduğunu ifade ederek, "Amacım Trabzonspor’da kalıcı olmak ve büyük başarılara imza atmak" dedi.
Futbolcular daha sonra öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çektirdi ve imza dağıttı.
(İHA)