BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İkinci dalgada olay yaratacak talimat SON DAKİKA

2'nci dalga soruşturmasını yürüten savcılığın, arama ve gözaltı kararları için polisi harekete geçmeyince Jandarma'ya talimat yazdığı ortaya çıktı.

Abone ol

Cemaat AK parti savaşında şaşkına çeviren gelişmeler yaşanıyor. Dosyasına el konulan savcı, polislerle gözaltıları yapamayınca Jandarma'ya talimat vermiş. Jandarmaya giden o talimat da ortaya çıktı.

Yolsuzluk iddialarına ilişkin 2’inci dalga soruşturmasını yürüten ve dün soruşturmadan alınan Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın emniyetin 41 kişinin gözaltına ilişkin talimatını yerine getirmemesi üzerine aynı gün gözaltı kararını Jandarmaya gönderdiği ortaya çıktı. Jandarmanın da emniyet gibi gözaltı kararını yerine getirmediği öğrenildi.

Savcılık - Emniyet krizinin patlak verdiği gün olan 25 aralık tarihini taşıyan gözaltı listesinin, polise gönderilen listeden tek farkı var. O da "şüpheliyi gözaltına tutacak kolluk" bölümünün karşısında yazan.

İlk listede "Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü" nün yazıldığı bölümde bu kez "İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü" yazıyor.

271220131338015732476_2.jpg