BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'na göre 'dünyaya rezil olduk'

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları ve ikinci dalga savcısının açıklamaları ile başlayan süreci sert bir şekilde eleştirerek yorumladı.

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonları ve ikinci dalga savcısının açıklamaları ile başlayan süreci sert bir şekilde eleştirerek yorumladı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Adalet Bakanı'nın istanbul'a gideceğini ve dosyaya müdahale edeceğini söyledi CHP sözcüsü. Yalanladı. Ama arkasından Bakan gitti görüştü ve Cumhuriyet Başsavcısı dosyayı aldı.

Türkiye tarihinde ilk kez bir hükümet yolsuzluklarla sarsılıyor. 4 bakan istifa etti. Bir bakan açıkça itiraf etti. Yolsuzluksa bu yaptıklarım, Başbakan'ın imzası var, o da istifa etsin dedi. Bunu ben söylemiyorum. Çalışma arkadaşı yolsuzlukların başında sen varsın diyor.

Geldiğimiz nokta şu, hırsızların özgür bıkakılıp, hırsızlığı soruşturan savcıların görevden alındığı bir ülke olduk. Yönetmelik değiştiriliyor. HSYK anayasaya aykırıdır bu diyor. Ben söylemiyorum, yargının beyni, kalbi söylüyor. Yaptığınız yönetemlik değişikliği ile yolsuzluğun üzerine gidilemez deniyor.

Bütün yaşamım boyunca böyle bir tabloyla ilk kez karşılaşıyor Türkiye. Bizim abdestimizden şüphemiz yok deniyor. Neden yönetmeliği değiştiriyor, neden savcıdan alıyorsun dosyayı, neden istifalarını istedin bakanların. Senin her tarafın şüpheli. İnancın da şüpheli. Rüşvete buluşmış bir siyasi iktidar var. Milyonlarca dolarlık bir rüşvet var. Panik bundan kaynaklanıyor.

Türkiye cumhuriyeti kendi bölgesinde demokrasiyi içselleştirmiş, yolsuzluk olduğu zaman siyasetin üzerine gittiği bir ülkeydi. Bugün geldiğimiz noktada dünyaya rezil olduk. Yolsuzlukları savunan, savcıları görevden alan, polis ile yargıyı karşı karşıya getiren bir iktidar… Savcı şunu alın getirin diyor, içişleri bakanı polise hayır gitmeyecek diyor. Neden. Hırsız hırsızlığına devam etsin diye.

Komplo diyorlar. Bunun komplosu mu olur. Bir komplo ile sen getirildin iktidara, yakasından düşmüyorsun halkın."