BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,86
HABER /  GÜNCEL

Ülkücüler ekranda birbirine girdi

CNN Türk'de MHP kavgasında hakaretler havada uçuştu. İşte canlı yayında yaşanan o sert tartışma;

Abone ol

İNTERNETHABER- Referandum sonuçları MHP'de taban kavgasını kızıştırdı. MHP'li Deniz Bölükbaşı, yazar Mustafa Çalık'ı Erdoğan'ın figüranı olmakla suçlayınca ekranda karşılıklı hakaretler havada uçuştu. Çalık, Bölümbaşı'nı alkollü olmakla suçlayınca araya Ahmet Hakan girdi.

Referandum sonuçları MHP'de eski bir tartışmayı yeniden hararetlendirdi. MHP yönetiminin kendi geleneksel tabanından uzaklaştığı yönündeki iddialar üzerine CNN Türk'teki Tarafsız Bölge'ye telefonla katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, alınan sonuçtan dolayı Fethullah Gülen'i sorumlu tutarken, Erdoğan'ın bağımsız ülkücüler olarak nitelendirdiği isimleri ise figüran olmakla suçladı. Bu sözlere ilk itiraz ise programa Ankara'dan katılan yazar Mustafa Çalık'tan geldi.

ÇALIK'TAN BÖLÜKBAŞI'NA ALKOLİK YAKIŞTIRMASI

Uzun yıllar MHP kadrolarında yer aldıktan sonra parti yönetimiyle ters düşen ve BBP saflarına katılan Çalık, referandum sürecinde MHP'nin

MUSTAFA ÇALIK
KİMDİR?

Çalık, 1972 yılından 1999 yılına kadar MHP'nin çeşitli kademelerinde yönetici olarak görev aldı. MHP'yi iktidara taşıyan 99 seçimlerinde aday gösterildiği Gümüşhane'den çok az bir oyla milletvekilliğini kaybeden Çalık, bu dönemin ardından partiyle yollarını ayırdı ve bir süreliğine BBP saflarında siyaset yaptı. MHP üzerine doktora tezi bulunan Çalık son olarak referandum sürecinde Erdoğan'a verdiği destekle gündeme gendi.

tutarsız davrandığını iddia etti. Bölükbaşı'nın figüran sözlerine çok sert çıkan Çalık, referandum sürecinde yürütülen politikalar nedeniyle MHP yönetimini suçladı. Ahmet Hakan'ın Bölükbaşı ile düello teklifini de kabul eden Çalık'ın, Deniz Bölükbaşı programa gelirken alkol sınırını aşmasın sözleri programdaki sinir katsayısını katladı.

İşte ekrandaki alkol muayenesi isteyen Çalık'ın sözleri;

Ahmet Hakan: Deniz Bölükbaşı ile bir programa katılır mısınız?

Mustafa Çalık: Deniy Bey ile konuşmam, tartışmam. Deniz Bey ile konuşmam.

(Deniz Bölükbaşı sözlere müdahale edince Çalık fikrini değiştirdi)

Şu şartla konuşurum. Deniz Bey, burada kamuoyunun önünde söz verecek. Tartışmaya, gelirken alkol sınırını aşmayacak. Böyle kontrollü şekilde alkol alacak, kontrülsüz şekilde alkol alıp gelecekse tartışmaya gelmem.

Deniz Bölükbaşı: Bu kafa yapısını görüyorsunuz değil mi efendim?

M.Ç: Hayır size tavsiye ediyorum. Ciddi tartışmalara katılırken, alkol sınırını aşmayın Deniz Bey! Çünkü normal kafayla konuşulacak sözler değil bunlar, sizin konuştuklarınız.

A.H: Bu tartışmayı önemsiyorum, yarın akşam isterseniz bu tartışmayı bitiririz, tamamlarız.

M.Ç: Ahmet Hakan Bey! Demin dedim sözü tashih ediyorum. Deniz Bey ister içerek gelsin ister içmeden gelsin. İster kontrollü gelsin, ister kontrolsüz içsin. Nerde ne zaman istiyorsa ben varım.

A.H: Peki tamam o zaman yarın akşam bekliyoruz.

D.B: Şimdi efendim burada televizyon ekranları karşısında, tarih huzurunda konuşuyoruz. Sayın Çalık'ın getirdiği nokta kendisinin, çıkmazının bir ifadesidir. Benim hayatta hiç Tanıtma Fonu'yla işim olmadı. Kendisinin son zamandaki ilişkisinin kendisinin önüne koyacağım.

A.H: Koymassa... Bakın Deniz Bey, çok açık bir şey söylüyorum. Bakın Deniz Bey, Deniz Bey! Bunu getirirseniz Tanıtma Fonu'yla, hayatım boyunca ilgili (Bölükbaşı araya girmeye çalışıyor)- izin verin -işinizi kolaylaştıracak birşey söylüyorum. Eğer Tanıtma Fonu'ndan veya başka bir fondan bir kuruşluk ilişkimi getirirseniz ben, eşekler gibi anınırım. Bakın çok iddialı birşey söylüyorum. Bakın dikkatli konuşuyun Deniz Bey! Eğer siz getirirseniz ülkücülüğü bilemessiniz.

Daha düne kadar, ya Tansu Çiller'in ya Semra Özal'ın papatyalığını yapmış veya böyle alkol kontrolünü yapamayan insanların hurdalığı haline getirildiği için MHP yönetimi, böyle insanların hurdalığı haline geldiği için bu başarısızlıkları yaşadı.

İşte bu tartışmayı alevlendiren taban tartışması;