BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,66
HABER /  GÜNCEL

Ülkücü gencin katil zanlısının babası konuştu

İzmir Ege Üniversitesi'nde öldürülen ülkücü öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katil zanlısının babası konuştu.

Abone ol

Ülkücü öğrenci Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katil zanlısı Nurullah Semo'nun babası Halit Semo, "Öldürülen gençle oğlum arasında fark görmüyorum. Kürtler, Türkler kardeştir" dedi.

İZMİR Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katili olarak tutuklanan Nurullah Semo'nun babası Halit Semo, "Çok üzgünüz. Ben oğlumu kavgaya değil okumaya gönderdim" dedi.

Ege Üniversitesi kampusunda geçen cuma günü çıkan olaylarda ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesi sonrası Türkiye'nin birçok yerinde eylemler sürerken, olayla ilgili 6 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan sorgulamalar sonrası adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 5'i adli kontrol altında serbest bırakılırken, Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah Semo ise tutuklandı.

MEZRADA OTURAN 14 ÇOCUKLU AİLENİN OĞLU

Cinayetten tutuklanan Nurullah Semo'nun ailesi Van'ın Çatak İlçesi Kacit Mahallesi Sak Mezrası'nda oturuyor. 14 çocuklu Semo Ailesi çiftçilik yapıyor ve Nurullah Semo da ailenin dördüncü çocuğu.
Nurullah Semo'nun babası 60 yaşındaki Halit Semo, oğlunun kavgacı biri olmadığını belirterek, olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Oğlu ile olaydan sonra görüşemediğini belirten Baba Semo, "Oğlumun böyle bir olaya karıştığını duyunca boğazımızdan bir lokma ekmek geçmedi. Herkes kardeştir. MHP'li, CHP'li, HDP'li hangi fikirde olursa olsun herkes bizin için aynıdır. Bu gencin öldürülmesi bizi çok üzmüştür. Televizyonda öldürülen genci gördüğümde üzüntüm biraz daha artıyor. Ben oğlumu kavgaya değil okumaya gönderdim. İnşallah bu olaylar en kısa sürede son bulur" dedi.

"HERKES KADAR BEN DE ÜZÜLDÜM"

Anne Hanife Semo ise Kürtçe konuşarak, oğluyla telefonla her konuştuğunda oğlunun karşıt görüşlü öğrencilerin kendilerine baskı yaptığını söylediğini anlattı. Hanife Semo, "Ben oğluma kimseye karışmamasını söyledim. Okulunu bitir gel. Ama bu öldürülen gence herkes kadar ben de üzüldüm. Ben öldürülen gençle çocuğum arasında hiçbir fark görmüyorum. Kürtler Türkler kardeştir. Artık bu kan bitsin" dedi.

yilmaz.20150224132729.jpg