BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.475,38
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP: AK Parti kendi belasını hazırlıyor!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ iç güvenlik paketine ilişkin 'AK Parti kendi belasını hazırlıyor' dedi.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Meclis Grup Toplantısı kapsamında Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasında iç güvenlik paketi için 'AK Parti kendi belasını kendi hazırlıyor' dedi.

HDP'li Yüksekdağ, Meclis grup toplantısındaki konuşmasında, HDP'li vekillerin 'yüzlerini kapatarak' protesto ettiği iç güvenlik paketine sıklıkla değindi. İç güvenlik paketinin içeriğini eleştiren Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da sert bir şekilde eleşitrerek "Güvenlik yasası ne için? Saraydakinin başkanlık sevdası için." dedi.

İşte o konuşmadan çarpıcı satır başları: 

Halklarımız nasıl direniyorsa, Meclis'te de milletvekillerimiz AKP'ye öyle direndi. Fiili meşru mücadelemizi sürdüreceğiz. 

İÇ GÜVENLİK PAKETİ 

"Güvenlik" yasası ne için? Saraydakinin başkanlık sevdası için. Saraydaki sipariş veriyor: 400 milletvekili ve saldırı paketi. "Güvenlik" yasası başkanlık ve diktatörlük sistemine itiraz edecek herkesi devlet terörüyle sindirmek için çıkarılmak isteniyor. 

Yasayı çıkartsalar da saraylarını koruyamayacaklar. Bu yasa bize bela çıkartmıyor, başımız hep belada, kendi başına bela açıyor. Süleyman Şah Türbesi'ni taşıdınız da, sarayı nasıl taşıyacaksınız? Nereye taşıyacaksınız? 

AKP'li milletvekillerine sesleniyorum, saraydaki sizi taşeron olarak kullanıyor, el kaldırıp indiriyorsunuz.


"AKP'LİLER RÜŞVETLE EL KALDIRIYORSUNUZ"

Saraydaki, yasaları öyle sıralamış ki önce "güvenlik" yasası, sonra da kıyak emeklilik. AKP'liler, rüşvetle el kaldırıyorsunuz. Valiler AKP'nin sancak beyi gibi. "Güvenlik" yasasıyla istediğini gözaltına alma yetkisi de geliyor.

"Güvenlik" paketi ortadayken barış kelimesi sizin ağzınıza yakışmıyor. Biz barış için mücadeleye devam ediyoruz. Barış umudu varsa HDP'nin çabası sayesindedir. Biz halklara söz vermişiz. Barış umudunu koruyoruz, korumaya da devam edeceğiz.

Yine bir yerlerden düğmeye basıldı, saldırganların ipi çözüldü ve partimize yönelik saldırılar başladı. Karanlık bir el aramıyoruz fail ayan beyan ortada. Partimizi kriminalize etmek ve "güvenlik" paketini meşrulaştırmak isteyenler. 

"AKP SİZİ HARCAR"

Eski komandoluk günlerine özenenlere de, yerinize dönün diyorum. AKP ihalelerinin taşeronu olmayın, AKP sizi harcar.
 

Parti binalarımıza haydutça saldırıldı. Sincan'da 70 yaşında bir amcamız darp edildi, Kobani için toplanan 4.500 TL'yi çaldılar. Hem faşist, hem yağmacı, hem hırsız. Ahlaktan nasibini almamış çeteleri çıkartıyorlar karşımıza. Bu kadar mı düştünüz?! Korkmuyoruz, korkuyu aşmışız zaten. Acıyoruz sadece acıyoruz. Ne oldu? Dimdik ayaktayız ilerliyoruz işte. Size dert olan da bu. 

"RAMBOVARİ BİR OPERASYON"

Süleyman Şah Türbesi'nin taşınması AKP'nin sahte zaferlerinden biri. AKP sözcülerine bakarsanız Rambovari bir operasyon.
 Bugün Süleyman Şah Türbesi, Rojava topraklarında. Türk bayrağı, Kobanê'nin güvencesi altında. Bu saygı mesajı iyi anlaşılmalı.

Kobani'ye açılan Mürşitpınar sınır kapısı halen kapalı. Kapı açılmalı, ambargo kalkmalı. 

"HEM YARDIM ALACAK HEM DE..."

Bu nasıl bir siyaset? Hem yardım alacak, hem de "PYD terör örgütüdür" diyeceksiniz.
 

ÖZGECAN ASLAN CİNAYETİ

Özgecan'dan sonra bir hafta içinde yedi kadın katledildi. Başbakan'ın "Kadına kalkan elleri kıracağız" dediği haftada.
 Neden? Meclis kadına yönelik şiddete ilişkin acilen toplanmalı. Oturun, kadınları koruyacak yasalar için uğraşın.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

300 bin eğitimci işsiz. İşsizlikle "yola getirilmeye" çalşılıyorlar. Eğitimciler sistemin kölesi haline getirilmek isteniyor.