BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.396,17
HABER /  SPOR

Ülkersporda büyük sevinç

Efes Pilsen'i final serisinde maç vermeden yenerek şampiyon olan Ülkerspor'da büyük sevinç!

Abone ol

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi'nde, play-off final serisinde Efes Pilsen'i 4-0 mağlup eden Ülkerspor, şampiyonluğa ulaştı.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı 76-62 kazanarak seriyi 4-0'a getiren Ülkerspor, 2005-2006 sezonunun şampiyonu oldu. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Turuncu-beyazlı ekipte, büyük sevinç yaşandı. Ülkersporlu oyuncular, şampiyonluk sevincini birbirlerine sarılarak yaşadı. Ülkerspor'a kupasını, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Valisi Muammer Güler ile Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, kaptan İbrahim'e birlikte verdi.

Ülkerspor Kulübü Başkanı Ali Doğan, yaptığı açıklamada şampiyonlukta emeği geçen herkesi kutladı. Sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı aldıklarını ve Türkiye Kupası'nda final oynadıklarını hatırlatan Doğan, "Şimdi de şampiyon olduk. Altyapıda da birçok başarıya imza attık. Efes Pilsen ile zorlu bir seri mücadelesi verdik. Şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Turuncu-beyazlı ekibin kaptanı İbrahim Kutluay da şampiyonluğu sezon başından beri hak ettiklerini belirterek, "Maçların hepsini önde götürdük. Bu maçta, daha önce yaptığımız hataları tekrarlamadık. Çok akıllı oynadık. Sezon başından beri şampiyonluğu biz hak ettik. Çok mutluyum. Bu şampiyonluğu, doğacak kızımıza hediye ediyorum" diye konuştu. Kutluay, kupayı aldıktan sonra hamile eşi Demet Şener Kutluay'a sarıldı.

Son 5 sezonda 4. şampiyonluğunu yaşadığını ifade eden Ömer Onan da, "Müthiş bir sezon geçirdik. Şampiyonluk herkese hayırlı olsun" derken, Mirsad Türkcan ise, "Takımda bugün arkadaşlar sakat ve hasta bir şekilde oynadı. Çok iyi mücadele ettik. Şampiyonluğu sonuna kadar hak ettik" şeklinde konuştu.

Ülkersporlu oyuncuların şampiyonluk sevinci soyunma odasında da coşkuyla sürerken, oyuncular kesilen şampiyonluk pastasını birbirlerinin yüzüne sürerek eğlendi.